Tyto luxusní vejce s kaviárem podáváme jako předkrm, 2 ks na osobu, nebo jako chuťovku při slavnostních příležitostech.
Ingredience:
6 ks | vajec |
50 g | strouhané nivy |
2 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | majonézy |
1 lžíce | červeného kaviáru |
1 lžíce | černého kaviáru |
petrželka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vejce uvaříme na tvrdou, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme, žloutky vyjmeme, bílky dáme stranou
2. Žloutky rozetřeme se strouhanou nivou majonézou, smetanou na hladký krém, který ochutíme pepřem, niva je slaná dost
3. Krémem naplníme bílky, ozdobíme střídavě kopečkem červeného a černého kaviáru a kouskem petrželky.