Povařená, oloupaná a pak rozmixovaná červená řepa smíchaná s moukou, vejci a mlékem, hmota usmažená na pánvi na oleji ve tvaru palačinek. Palačinky obložené baby špenátem a potřené ricottou, zamotaná servírované nakrájené na půlky, nebo jednohubky.
Ingredience:
200-300 g | červené řepy |
200 g | hladké mouky |
200 g | ricotty |
200 ml | mléka |
2 ks | vejce |
baby špenát | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Červenou řepu si uvaříme, oloupeme a rozmixujeme na kaši
2. Z mouky, mléka a vajec si připravíme těstíčko, přimícháme červenou řepu, postupně na pánvi usmažíme jednotlivé palačinky
3. Ricottu nebo podobný druh sýra (např. Lučinu) si natřeme na palačinky, poklademe baby špenát, stočíme a řežeme na jednohubky nebo peložíme na čtvrtiny a podáváme.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: www.pecene-varene.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou