REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát v aspiku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.


Ingredience:
1 kgcandáta naporcovaného ve filetách
120 gcibule
100 gsterilované okurky
100 gmrkve
30 gkvalitní želatiny
10 gmasoxu
4 kskuličky černého pepře
2 gsoli
2 ksvejce uvařená na tvrdo
0,5 lvody
1 ksbobkový list
2 kshřebíčky
1 dclocta
snítky kopru a tymiánu
petrželová nať
kapie

Postup:

1. Do vody rozdrobíme masox, přidáme koření, nadrobno naseknou cibuli, kopr a mrkev, nalijeme ocet a nálev osolíme, necháme vše přejít varem, potom snížíme teplotu a do takto připraveného nálevu vložíme vykostěného candáta naporcovaného na filety bez kůže
2. Teplotu necháme těsně pod bodem varu, rybí maso po 15 minutách opatrně vytáhneme, vývar přecedíme a přidáme do něj želatinu (postupujeme podle návodu na obalu)
3. Na dno formy, do které budeme ukládat filety z candáta, vylijeme tenkou vrstvu uvařeného a zchlazeného aspiku, necháme v lednici ztuhnout, pak naskládáme porce candáta a částečně zalijeme aspikem (nesmí plavat)
4. Za chvíli, až aspik mírně začne tuhnout, dolijeme aspik tak, aby byly porce ryby téměř zalité, opět necháme nejlépe v lednici ztuhnout
5. Na mírně ztuhlý povrch pokrmu poklademe ozdobně kolečka natvrdo uvařených vajíček, kolečka okurky, kousky kapie a petrželovou nať, zalijeme zbylým aspikem
6. Necháme v lednici úplně ztuhnout, nejlépe přes noc.

Poznámka:

Více o želatině viz. škola vaření: Želatina, jak s ní pracovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy