REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát v aspiku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.


Ingredience:
1 kgcandáta naporcovaného ve filetách
120 gcibule
100 gsterilované okurky
100 gmrkve
30 gkvalitní želatiny
10 gmasoxu
4 kskuličky černého pepře
2 gsoli
2 ksvejce uvařená na tvrdo
0,5 lvody
1 ksbobkový list
2 kshřebíčky
1 dclocta
snítky kopru a tymiánu
petrželová nať
kapie

Postup:

1. Do vody rozdrobíme masox, přidáme koření, nadrobno naseknou cibuli, kopr a mrkev, nalijeme ocet a nálev osolíme, necháme vše přejít varem, potom snížíme teplotu a do takto připraveného nálevu vložíme vykostěného candáta naporcovaného na filety bez kůže
2. Teplotu necháme těsně pod bodem varu, rybí maso po 15 minutách opatrně vytáhneme, vývar přecedíme a přidáme do něj želatinu (postupujeme podle návodu na obalu)
3. Na dno formy, do které budeme ukládat filety z candáta, vylijeme tenkou vrstvu uvařeného a zchlazeného aspiku, necháme v lednici ztuhnout, pak naskládáme porce candáta a částečně zalijeme aspikem (nesmí plavat)
4. Za chvíli, až aspik mírně začne tuhnout, dolijeme aspik tak, aby byly porce ryby téměř zalité, opět necháme nejlépe v lednici ztuhnout
5. Na mírně ztuhlý povrch pokrmu poklademe ozdobně kolečka natvrdo uvařených vajíček, kolečka okurky, kousky kapie a petrželovou nať, zalijeme zbylým aspikem
6. Necháme v lednici úplně ztuhnout, nejlépe přes noc.

Poznámka:

Více o želatině viz. škola vaření: Želatina, jak s ní pracovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy