REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Humrový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený kousek většího humra nebo konzerva humřího masa promíchaná s majonézou a dalšími přísadami.


Ingredience:
1 ksmalého humra (nebo kousek většího)
nebo celá konzerva humřího masa
3 ksvajec vařených natvrdo
2 ksřapíku celeru
1 kscibule
4 ksoliv
1/2 lžícekaparů
100 gmajonézy
mletý pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Živého humra okartáčujeme ve studené vodě, dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a přísadou cibule, pepře a octa (Humra vařečkou chvilku přidržíme pod vodou) 2. Vaříme asi 20 minut
3. Potom ho necháme ve vývaru vychladnout
4. Vychladlého humra rozkrojíme po délce silným nožem, odstraníme vnitřnosti z masa ocasu a maso vyndáme
5. Pak rozsekáme články spojující klepeta s krunýřem a maso vyjmeme
6. Humra (maso z konzervy) nakrájíme na malé kousky, přidáme na jemno nakrájené vejce, vypeckované, nadrobno nakrájené olivy, usekaný celer a kapary
7. Nakonec zalijeme majonézou a opatrně promícháme
8. Salát podáváme dobře vychlazený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy