Jedna z variant na chutný tatarský biftek z brambor, sardelek, nakládaných sušených rajčat, oivového oleje …
Ingredience:
400 g | brambor |
50 g | rukoly |
6 lžic | olivového oleje |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
3 ks | sardelek |
2 ks | sušených naložených rajčat |
1 ks | výhonku řapíkatého celeru |
1 ks | velkého stroužku česneku |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Do brambor přimícháme nasekaný celer, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou rukolou, na malé kostičky nakrájená rajčata a sardelky
3. Vše dochutíme solí, pepřem, worcesterovou omáčkou, zakapeme olivovým olejem, důkladně utřeme vidličkou, promícháme a necháme v lednici rozležet.
Bramborový tatarák podáváme s topinkami, nebo jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům.