REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.


Ingredience:
3 ksčervené řepy
200 gkozího sýra
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkabílého octa balsamico
kapka lanýžového oleje
špetka soli
voda s octem a solí na uvaření řepy
snítky listů zelené petrželky na ozdobu

Postup:

1. Svaříme asi 1 l vody se 2 lžícemi octa a 1 lžící soli, řepu se slupkou vaříme v octové vodě tak 20 minut, až změkne
2. Řepu vyjmeme a oloupeme, vychladlou nakrájíme na plátky nejlépe pomocí ozdobného nože (použijeme rukavice, řepa hodně barví!)
3. Olivový oleje promícháme s bílým balsamico octem, solí a kapkou lanýžového oleje a necháme v chladu marinovat
4. Na talíř servírujeme kolečka řepy s plátky (kolečky) kozího sýra, nebo sýr natrháme na kousky a promícháme s řepou.

Doporučení:

Jako další přílohu lze použít listy rukoly, nebo směs drobnolistých salátů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy