Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.
Ingredience:
3 ks | červené řepy |
200 g | kozího sýra |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | bílého octa balsamico |
kapka lanýžového oleje | |
špetka soli | |
voda s octem a solí na uvaření řepy | |
snítky listů zelené petrželky na ozdobu |
Postup:
1. Svaříme asi 1 l vody se 2 lžícemi octa a 1 lžící soli, řepu se slupkou vaříme v octové vodě tak 20 minut, až změkne
2. Řepu vyjmeme a oloupeme, vychladlou nakrájíme na plátky nejlépe pomocí ozdobného nože (použijeme rukavice, řepa hodně barví!)
3. Olivový oleje promícháme s bílým balsamico octem, solí a kapkou lanýžového oleje a necháme v chladu marinovat
4. Na talíř servírujeme kolečka řepy s plátky (kolečky) kozího sýra, nebo sýr natrháme na kousky a promícháme s řepou.
Jako další přílohu lze použít listy rukoly, nebo směs drobnolistých salátů.