REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční vajíčka z bábovek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční hrnkový recept od Hery na barevná vajíčka seskládaná z menších bábovek a několika barevných krémů. Vypadají velice dekorativně a také jsou moc dobrá!


Ingredience:
1 hrnekpšeničné polohrubé mouky
1 hrnekšpaldové hladké mouky
1 hrnekplnotučného mléka
1 hrnektřtinového cukru
1/2 hrnkurozpuštěné Hery máslová příchuť
1 vrchovatá lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
Hera a polohrubá mouka do formy
Na krém:
250 gHery máslová příchuť
150 gcukru moučka
100 gmascarpone
potravinářské barvivo – tři různé odstíny

Postup:
  1. Připravte si formu na 6 malých bábovek. Vymažte ji Herou a vysypejte polohrubou moukou. Troubu předehřejte na 170 °C
  2. V kuchyňském robotu s metlou ušlehejte Heru s cukrem a vejci do krémovité hmoty. V druhé misce smíchejte obě mouky a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte. Přidejte do mísy robota a přilijte mléko. Opatrně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  3. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte zhruba 35 minut v předehřáté troubě. Bábovky budou hotové, když po zapíchnutí špejle do středu vyjde ven čistá špejle, neobalená těstem, nechejte trochu vychladnout a vyklopte z formy. Naskládejte bábovky na mřížku a počkejte, až úplně vychladnou.
  4. Mezitím, co bábovky chladnout, si připravte krém. Změklou Heru vyšlehejte s cukrem do světlého krému. Šlehejte v robotu, na vysokou rychlost. Bude to trvat určitě pár minut. Potom přidejte mascarpone a ještě chvíli společně prošlehejte.
  5. Krém rozdělte na 4 díly. Jeden zůstane světlý, další obarvěte, každý jinou barvou.
  6. Po vychladnutí bábovky rozřízněte. Vždycky jednu bábovku na dvě části. Pokud bude potřeba, seřízněte také spodní část bábovky tak, aby vždycky dvě bábovky k sobě spodní částí pasovaly.
  7. Bábovky promažte krémem. Použijte tři barevné krémy, každou vrstvu namažte jinou barvou. Naskládejte do tvaru vajíčka a nechejte hodinu zatuhnout v lednici.
  8. Vytvarovaná vajíčka pomažte krémem zvenčí, dokončete tvarování vajíčka. Zatím pracujte nahrubo, krém ještě nemusíte uhladit. Dejte opět na hodinu do lednice. Krém ztuhne a bude se vám mnohem lépe vyhlazovat. Pracujte příborovým nožem nebo lžičkou. Uhlaďte povrch vajíček, spojte jednotlivé pruhy, na bílé vajíčko můžete udělat pomocí zdobičky barevné tečky, pruhy.
  9. Nechejte pořádně vychladit v lednici.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy