REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční vajíčka z bábovek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční hrnkový recept od Hery na barevná vajíčka seskládaná z menších bábovek a několika barevných krémů. Vypadají velice dekorativně a také jsou moc dobrá!


Ingredience:
1 hrnekpšeničné polohrubé mouky
1 hrnekšpaldové hladké mouky
1 hrnekplnotučného mléka
1 hrnektřtinového cukru
1/2 hrnkurozpuštěné Hery máslová příchuť
1 vrchovatá lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
Hera a polohrubá mouka do formy
Na krém:
250 gHery máslová příchuť
150 gcukru moučka
100 gmascarpone
potravinářské barvivo – tři různé odstíny

Postup:
  1. Připravte si formu na 6 malých bábovek. Vymažte ji Herou a vysypejte polohrubou moukou. Troubu předehřejte na 170 °C
  2. V kuchyňském robotu s metlou ušlehejte Heru s cukrem a vejci do krémovité hmoty. V druhé misce smíchejte obě mouky a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte. Přidejte do mísy robota a přilijte mléko. Opatrně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  3. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte zhruba 35 minut v předehřáté troubě. Bábovky budou hotové, když po zapíchnutí špejle do středu vyjde ven čistá špejle, neobalená těstem, nechejte trochu vychladnout a vyklopte z formy. Naskládejte bábovky na mřížku a počkejte, až úplně vychladnou.
  4. Mezitím, co bábovky chladnout, si připravte krém. Změklou Heru vyšlehejte s cukrem do světlého krému. Šlehejte v robotu, na vysokou rychlost. Bude to trvat určitě pár minut. Potom přidejte mascarpone a ještě chvíli společně prošlehejte.
  5. Krém rozdělte na 4 díly. Jeden zůstane světlý, další obarvěte, každý jinou barvou.
  6. Po vychladnutí bábovky rozřízněte. Vždycky jednu bábovku na dvě části. Pokud bude potřeba, seřízněte také spodní část bábovky tak, aby vždycky dvě bábovky k sobě spodní částí pasovaly.
  7. Bábovky promažte krémem. Použijte tři barevné krémy, každou vrstvu namažte jinou barvou. Naskládejte do tvaru vajíčka a nechejte hodinu zatuhnout v lednici.
  8. Vytvarovaná vajíčka pomažte krémem zvenčí, dokončete tvarování vajíčka. Zatím pracujte nahrubo, krém ještě nemusíte uhladit. Dejte opět na hodinu do lednice. Krém ztuhne a bude se vám mnohem lépe vyhlazovat. Pracujte příborovým nožem nebo lžičkou. Uhlaďte povrch vajíček, spojte jednotlivé pruhy, na bílé vajíčko můžete udělat pomocí zdobičky barevné tečky, pruhy.
  9. Nechejte pořádně vychladit v lednici.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Vyzkoušejte netradiční velikonoční recepty!

Mazanec, beránek, vajíčka, jidáše… Tato jídla jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spjata. Můžete však zkusit sváteční stůl obohatit novými pochoutkami, kterými překvapíte rodinu i koledníky – a třeba se při tom nechte inspirovat tradicemi ve světě…

číst dále ...

NATU nabízí o Velikonocích trochu zelenější čtvrtek

Výrobce přírodních potravin NATU se chystá rozveselit velikonoční zelený čtvrtek 9. dubna výhodnější nabídkou zelených superpotravin. Takové hvězdy zdravého jídelníčku, jakými jsou mladý ječmen, kelp, matcha nebo moringa a mnohé další budou v tento den dostupné s desetiprocentní slevou.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Jsou tu Velikonoce, sezóna vajec. Víte, jaká vybrat?

Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje téměř rovným dílem bílkoviny, minerální látky a tuky. A trochu sacharidů. Přemýšleli jste někdy, proč jsou některá vejce větší a jiná menší? Nebo zda je oranžový žloutek opravdu známkou kvality? A slyšeli jste už o IQ vejcích? Akademie kvality vyzpovídala Ing. Gabrielu Dlouhou, Ph.D., předsedkyni představenstva Českomoravské drůbežářské unie.

číst dále ...

TIPY z dílny návrháře Pavla Berkyho do kuchyně

Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vařením. Právě ho můžete vidět na televizních obrazovkách v soutěži MasterChef Česko. Navrhl krásné lněné kuchyňské utěrky, které se vyznačují výbornou savostí, zástěru, ve které budete v kuchyni vypadat vždy dobře a designová prkénka na vaření. Na vše použil udržitelný, velmi praktický přírodní materiál – len.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy