REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční vajíčka z bábovek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční hrnkový recept od Hery na barevná vajíčka seskládaná z menších bábovek a několika barevných krémů. Vypadají velice dekorativně a také jsou moc dobrá!


Ingredience:
1 hrnekpšeničné polohrubé mouky
1 hrnekšpaldové hladké mouky
1 hrnekplnotučného mléka
1 hrnektřtinového cukru
1/2 hrnkurozpuštěné Hery máslová příchuť
1 vrchovatá lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
Hera a polohrubá mouka do formy
Na krém:
250 gHery máslová příchuť
150 gcukru moučka
100 gmascarpone
potravinářské barvivo – tři různé odstíny

Postup:
  1. Připravte si formu na 6 malých bábovek. Vymažte ji Herou a vysypejte polohrubou moukou. Troubu předehřejte na 170 °C
  2. V kuchyňském robotu s metlou ušlehejte Heru s cukrem a vejci do krémovité hmoty. V druhé misce smíchejte obě mouky a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte. Přidejte do mísy robota a přilijte mléko. Opatrně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  3. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte zhruba 35 minut v předehřáté troubě. Bábovky budou hotové, když po zapíchnutí špejle do středu vyjde ven čistá špejle, neobalená těstem, nechejte trochu vychladnout a vyklopte z formy. Naskládejte bábovky na mřížku a počkejte, až úplně vychladnou.
  4. Mezitím, co bábovky chladnout, si připravte krém. Změklou Heru vyšlehejte s cukrem do světlého krému. Šlehejte v robotu, na vysokou rychlost. Bude to trvat určitě pár minut. Potom přidejte mascarpone a ještě chvíli společně prošlehejte.
  5. Krém rozdělte na 4 díly. Jeden zůstane světlý, další obarvěte, každý jinou barvou.
  6. Po vychladnutí bábovky rozřízněte. Vždycky jednu bábovku na dvě části. Pokud bude potřeba, seřízněte také spodní část bábovky tak, aby vždycky dvě bábovky k sobě spodní částí pasovaly.
  7. Bábovky promažte krémem. Použijte tři barevné krémy, každou vrstvu namažte jinou barvou. Naskládejte do tvaru vajíčka a nechejte hodinu zatuhnout v lednici.
  8. Vytvarovaná vajíčka pomažte krémem zvenčí, dokončete tvarování vajíčka. Zatím pracujte nahrubo, krém ještě nemusíte uhladit. Dejte opět na hodinu do lednice. Krém ztuhne a bude se vám mnohem lépe vyhlazovat. Pracujte příborovým nožem nebo lžičkou. Uhlaďte povrch vajíček, spojte jednotlivé pruhy, na bílé vajíčko můžete udělat pomocí zdobičky barevné tečky, pruhy.
  9. Nechejte pořádně vychladit v lednici.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty

Dýně, lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i pro ty z vás, kteří si chtějí dát od masa po letním grilování pauzu. Pootevřete kuchyňská dvířka zelenině a nechte se inspirovat neokoukanými recepty.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Objevte pozitivní účinky medu na váš organismus

Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy