Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik oblíbený tvaroh, který těsto neuvěřitelně zvláční. Až ho ochutnáte, nejspíše si zařadíte tento recept do vašeho rodinného archivu.
Ingredience:
Počet porcí: 10 | |
250 g | polotučného tvarohu |
250 g | polohrubé mouky |
250 g | másla |
200 g | cukru krupice |
3 ks | vejce |
1 sáček | vanilkový cukr |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
citronová kůra | |
špetka soli | |
forma na beránka | |
máslo na vymazání formy |
Postup:
- Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.
- Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.
- Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.
- Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem. Recept k článku: Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích
Poznámka:Zdroj: www.akademiekvality.cz