REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční tvarohový beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant na chutný moučník upečený ve tvaru beránka.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gměkkého tvarohu
200 gmásla nebo rostlinného tuku
200 gmoučkového cukru
3 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
1/2 balíčkuprášku do pečiva
hrst rozinek máčených v rumu
špetka soli
mouka na pomoučení formy
tuk na vymazání formy
moučkový cukr na posypání beránka

Postup:

1. Změklé máslo nebo tuk utřeme spolu s tvarohem, vejcem a cukrem
2. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozinky
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy
4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150-160 °C dorůžova
5. Beránka vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme cukrem.

Doporučení:

Beránka můžeme také potáhnot bílou cukrovou nebo čokoládovou polevou.

Poznámka:

Recepty na polevy najdete v kapitole: Polevy, sladké krémy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy