REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční věnce s vajíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené velikonoční věnce doplněné o vejce uvařená natvrdo. Tradiční velikonoční pečivo které skvěle doplní sváteční stůl obložený velikonočními dobrotami.


Ingredience:
500 gpšeničné chlebové mouky
100 gcukru moučka
100 gHery máslová příchuť
42 gčerstvého droždí nebo sušené droždí
300 mlpolotučného mléka
2 ksvejce
špetka soli
Ostatní:
1 vejce + 2 lžíce mléka na potření
6 ksbarevných nebo přírodních vajíček na ozdobení
barevné cukrové sypání

Postup:
  1. Mléko spolu s Herou dejte do hrnce na plotnu a zahřívejte, dokud se Hera nerozpustí, nechejte vychladnout, lehce, až bude tekutina vlažná
  2. Přidejte do mléka lžíci cukru a rozdrobte droždí, nechejte v klidu stát, až se na povrchu začnou dělat bubliny
  3. V míse kuchyňského robota smíchejte mouku se špetkou soli a cukrem, přidejte vejce a mléko s kváskem, nechejte umíchat pevné, nelepivé těsto
  4. Přikryjte mísu utěrkou a nechejte 1 hodinu kynout
  5. Vykynuté těsto vyklopte na vál, rozdělte na šest stejných dílů a potom ještě každý díl napůl
  6. Ze dvou připravených kousků těsta vyválejte dva dlouhé „hady“, o délce asi 35 cm, propleťte je a spojte do věnce, tento postup opakujte s každým dílem a vytvarujte 6 věnců
  7. Věnce dejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte další 1 hodinu kynout na plechu
  8. Vykynuté věnce potřete vajíčkem rozšlehaným s mlékem
  9. Připravená vajíčka potřete lehce olejem (aby se moc nepřilepila k těstu) a dejte do středu věnce
  10. Těsto ozdobte barevným cukrovým sypáním
  11. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 20 – 25 minut.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy