REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční sekaná plněná vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs mletého hovězího a vepřového masa, uzeného bůčku, mozečku, kůzlečích jater a dalších ingrediencí, vytvarovaná do válečku naplněného uvařenými vejci, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 ghovězího předního masa bez loje
250 gvepřového masa
250 guzeného bůčku
2 kskůzlečích jater
2 ksstroužky česneku
2 ksden staré rohlíky
1 ksmozečku
1 ksžloutku
1 ksvejce
1 ksmenší cibule
1 ksbílku na potření sekané
1 lžícesádla
1/4 lmléka
muškátový květ
černý mletý pepř
sůl
Na náplň:
6 ksproužků sterilované kapie
4 ksnatvrdo uvařená vejce
2 lžícečerstvě nasekaných bylinek
1 lžícezeleného hrášku

Postup:

1. Maso předvaříme (nesmí být úplně měkké!) a umeleme, přidáme vařená jemně posekaná játra a mozeček, vše vložíme do větší mísy a přidáme, nakrájené, v mléce namočené a vymačkané rohlíky, celé vejce, žloutek, zpěněnou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek
2. Směs okořeníme muškátovým květem a pepřem, osolíme a důkladně promícháme
3. Zpracovanou hmotu rozetřeme na alobale na silnější placku, do středu položíme uvařená, oloupaná vejce, obložíme okapanou, na proužky nakrájenou kapií, hráškem a zelenými bylinkami, alobal opatrně zavineme
4. Šišku přendáme na pekáč vymazaný tukem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 60 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem. Také je možné podávat sekanou za studena s chlebem a hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy