REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční sekaná plněná vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs mletého hovězího a vepřového masa, uzeného bůčku, mozečku, kůzlečích jater a dalších ingrediencí, vytvarovaná do válečku naplněného uvařenými vejci, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 ghovězího předního masa bez loje
250 gvepřového masa
250 guzeného bůčku
2 kskůzlečích jater
2 ksstroužky česneku
2 ksden staré rohlíky
1 ksmozečku
1 ksžloutku
1 ksvejce
1 ksmenší cibule
1 ksbílku na potření sekané
1 lžícesádla
1/4 lmléka
muškátový květ
černý mletý pepř
sůl
Na náplň:
6 ksproužků sterilované kapie
4 ksnatvrdo uvařená vejce
2 lžícečerstvě nasekaných bylinek
1 lžícezeleného hrášku

Postup:

1. Maso předvaříme (nesmí být úplně měkké!) a umeleme, přidáme vařená jemně posekaná játra a mozeček, vše vložíme do větší mísy a přidáme, nakrájené, v mléce namočené a vymačkané rohlíky, celé vejce, žloutek, zpěněnou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek
2. Směs okořeníme muškátovým květem a pepřem, osolíme a důkladně promícháme
3. Zpracovanou hmotu rozetřeme na alobale na silnější placku, do středu položíme uvařená, oloupaná vejce, obložíme okapanou, na proužky nakrájenou kapií, hráškem a zelenými bylinkami, alobal opatrně zavineme
4. Šišku přendáme na pekáč vymazaný tukem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 60 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem. Také je možné podávat sekanou za studena s chlebem a hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy