REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová minisekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté vepřové maso pečené s dalšími ingrediencemi v menších zapékacích mističkách.


Ingredience:
525 gmletého vepřového
50 gstrouhanky
8 kscherry rajčat
1 kscibule
1 ksmrkve
1 ksvejce
2 lžičkyworcesterské omáčky
2 lžičkyčerstvých lístků tymiánu
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
175 mlrajčatového pyré
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou, na jemno nastrouhanou mrkev, 10 minut opékáme a pak přendáme do mísy
2. Přidáme strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, rozklepnuté vejce, mleté maso, polovinu tymiánu, dobře vše promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
3. Zbylým olejem vymažeme čtyři menší zapékací mističky, rozdělíme do nich masovou směs, navrch dáme přepůlená rajčátka, posypeme trochou cukru, soli, pepřem a zbylým tymiánem
4. Dáme do trouby, pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C padesát minut, pak sekanou vyjmeme a podáváme s bramborovou kaší a spařenými zelenými fazolkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy