REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vrstvená sekaná se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso zapečené ve vrstvách spolu se sýrem a rajčaty.


Ingredience:
750 gmletého hovězího masa
200 grajčat
150 gstředně proleželé goudy ve třech plátcích
2 svazečkyzelené petrželky
1 svazečekpažitky
1 ksvejce
1 kscibule
1 kshousky z předešlého dne
červená sladká paprika
bílý pepř
sůl
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:

1. Housku nakrájíme na kousky a pokropíme ji vodou, vymačkanou zapracujeme do masa
2. Cibuli oloupeme, nasekáme na jemno a přidáme ji do mletého masa spolu s vejcem
3. Masovou hmotu ještě okořeníme paprikou a pepřem, osolíme
4. Opranou petrželku a pažitku necháme důkladně okapat, pár snítek petrželky dáme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme na jemno a přimícháme k masu
5. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na silnější plátky
6. Do tukem vymazané a moukou vysypané formy vložíme asi 1/
3 ochucené sekané, tu poklademe plátky sýra a překrojíme další 1/
3 sekané
7. Další vrstvu vyskládáme z plátků rajčat, které zakryjeme zbytkem masové směsi
8. V troubě vyhřáté na 190-200 °C pečeme asi 40 minut
9. Upečenou sekanou vyklopíme, necháme 5 minut odpočinout, pak ji pokrájíme na plátky, upravíme na mísu a ozdobíme snítky petrželky.

Doporučení:

Sekaná je skvělá s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy