REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená brokolice s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté vepřové maso opečené na cibulce, chvíli podušené, pak zapečené spolu s vařenými růžičkami brokolice, přelité smetanou rozšlehanou s vejci.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
250 gbrokolice
1 dclsmetany
2-3 ksvejce
strouhanka
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a chvíli ho podusíme
2. Uvaříme brokolici, tu rozebereme na jednotlivé růžičky
3. Zapékací mísu vymažeme olejem, posypeme strouhankou, dáme část brokolice, přikryjeme masem, nahoru dáme druhou část brokolice
4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 20 minut, před koncem pečení zalijeme pokrm smetanou s rozkvedlanými vejci.

Doporučení:

Podáváme s bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy