Pomleté vepřové maso opečené na cibulce, chvíli podušené, pak zapečené spolu s vařenými růžičkami brokolice, přelité smetanou rozšlehanou s vejci.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
250 g | brokolice |
1 dcl | smetany |
2-3 ks | vejce |
strouhanka | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a chvíli ho podusíme
2. Uvaříme brokolici, tu rozebereme na jednotlivé růžičky
3. Zapékací mísu vymažeme olejem, posypeme strouhankou, dáme část brokolice, přikryjeme masem, nahoru dáme druhou část brokolice
4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 20 minut, před koncem pečení zalijeme pokrm smetanou s rozkvedlanými vejci.
Podáváme s bramborem.