REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená sekaná z mletého masa, plněná vejci a paprikami, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kgmletého masa (vepřové a hovězí)
100 gstrouhanky
200 mlmléka
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkanasekaného tymiánu
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícehořčice
1 lžícesterilovaného zeleného pepře
4 ksvajec vařených natvrdo
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 kscibule
mletý pepř
tuk na formu
olej
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou na drobno nakrájenu cibuli i stroužky česneku doměkka, sundáme z tepla a necháme vychladnout
2. Omyté papriky očistíme a nakrájíme na proužky
3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme mletou sladkou papriku, rozklepnutá vejce, hořčici, nakládaný pepř, strouhanku, mléko, na jemno nasekanou petrželku i tymián, promícháme a podle chuti osolíme i opepříme, nakonec vmícháme osmaženou cibuli s česnekem, vše ještě jednou promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
4. Masovou směs vmáčkneme do formy vymazané tukem tak, abychom z masa odstranili vzduch, hřbetem ruky uděláme uprostřed masa po celé délce sekané důlek, který vyložíme částí nakrájených paprik, na ty rozložíme oloupaná vařená vejce a na ně zbylé proužky paprik, vše zakryjeme masovou směsí, formou trochu zaklepeme a povrch uhladíme mokrou rukou
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu, po upečení vyklopíme z formy, necháme chvíli odpočinout a pak nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy