Nádivka z drůbežího a uzeného masa, anglické slaniny, kešu oříšků a nasekaných zelených natí.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
300 g | drůbežího masa |
200 g | uzeného masa |
100 g | anglické slaniny |
100 g | kešu oříšků |
4 ks | vajec |
3 ks | rohlíků |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
2 hrsti | nasekaných zelených natí (kopřiva, petrželka, pažitka) |
tuk na vymazání formy | |
plátky slaniny | |
mletý pepř | |
mléko | |
sůl |
Postup:
1. Rohlíky zvlhčíme mlékem a pak je spolu s drůbežím masem, uzeným masem, oloupanou cibulí a očištěným česnekem umeleme na masovém strojku
2. Pomletou směs osolíme, opepříme, přidáme rozklepnutá vejce, nasekanou zelenou nať, předem lehce opražené kešu oříšky, na kostičky nakrájenou libovou slaninu 3. Vše dobře promícháme
4. Formu vymažeme tukem, dno pokryjeme plátky slaniny, naplníme nádivkou a v předehřáté troubě zvolna pečeme (180 °C) dozlatova.