REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka s kešu oříšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z drůbežího a uzeného masa, anglické slaniny, kešu oříšků a nasekaných zelených natí.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
300 gdrůbežího masa
200 guzeného masa
100 ganglické slaniny
100 gkešu oříšků
4 ksvajec
3 ksrohlíků
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
2 hrstinasekaných zelených natí (kopřiva, petrželka, pažitka)
tuk na vymazání formy
plátky slaniny
mletý pepř
mléko
sůl

Postup:

1. Rohlíky zvlhčíme mlékem a pak je spolu s drůbežím masem, uzeným masem, oloupanou cibulí a očištěným česnekem umeleme na masovém strojku
2. Pomletou směs osolíme, opepříme, přidáme rozklepnutá vejce, nasekanou zelenou nať, předem lehce opražené kešu oříšky, na kostičky nakrájenou libovou slaninu 3. Vše dobře promícháme
4. Formu vymažeme tukem, dno pokryjeme plátky slaniny, naplníme nádivkou a v předehřáté troubě zvolna pečeme (180 °C) dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy