REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční mazanec s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický mazanec našich babiček ochucený kandovaným ovocem.


Ingredience:
Na 1 bochánek:
500 ghladké mouky
250 gtvarohu
160 gmásla
100 gkrystalového cukru
80 gmíchaného kandovaného ovoce
60 grozinek
250 mlvlažného mléka
2 lžícesmetany na šlehání
1 ksžloutku
1 kskostky droždí
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
tuk na vymaštění plechu
cukr na posypání
špetka soli

Postup:

1. Trochu mouky smícháme s rozdrceným droždím a vlažným mlékem, necháme vzejít kvásek, což bude trvat zhruba 15 minut
2. Změklé máslo vymícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a se špetkou soli do pěny, přimícháme tvaroh
3. Do tvarohové směsi přisypeme prosátou mouku, přidáme vzejitý kvásek, vymícháme hladké těsto, odložíme na teplém místě a necháme 1 hodinu kynout
4. Do těsta přimícháme rozinky a na kousky nasekané kandované ovoce, z těsta vytvarujeme bochník, který přendáme na plech vymaštěný tukem a necháme ještě dalších 30 minut kynout
5. Vykynutý bochník potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou na šlehání a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 30-35 minut
6. Upečený a vychladlý mazanec ještě posypeme práškovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy