REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční vykrajované perníčky zdobené trubičkami na zdobení.


Ingredience:
Rozpis na cca 50 kusů:
Na těsto:
240 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
70 gkakaa
1 sáčekkypřícího prášku do perníku
2 lžícemedu
2 ksvejce
Na zdobení:
1 ksbílku
1 balenítrubiček na zdobení od Dr. Oetker
Ostatní:
papír na pečení
různé formičky či vykrajovátka (zajíček, beránek ...)

Postup:

1. Mouku smíchanou s kakaem prosijeme na vál, přidáme cukr, kypřicí prášek do perníku, med a vejce, vypracujeme hladké těsto (pokud se bude těsto lepit, přidáme trochu mouky)
2. Připravené těsto vyválíme na pomoučeném vále a pomocí formiček vykrajujeme různé velikonoční tvary
3. Perníčky položíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C tak na 15 minut
4. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vaječným bílkem 5. Po vychladnutí perníčky pomocí zdobících tub od Dr. Oetkera ozdobíme podle vlastní fantazie
6. Hotové velikonoční perníčky uchováváme ve vhodné uzavřené nádobě v chladu.

Doporučení:

Pokud chceme, aby perníčky vydržely dlouho měkké, uložíme k nim půlku překrojeného jablka. Samozřejmě, že perníčky můžeme zdobit jen cukrovou polevou obarvenou potravinářským barvivem.

Poznámka:

Recept na klasickou cukrovou polevu najdete zde: Poleva na zdobení perníčků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy