REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční králík na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí stehna zamotaná do slaniny spolu se snítky rozmarýnu, zprudka opečená na oleji, pak upečená v troubě podlitá vývarem a bílým vínem, servírovaná s rýží, přelitá smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší králičí stehna
4 kssnítky rozmarýnu
8 ksplátků slaniny
3 ksstroužky česneku
1 ksšalotky
250 grýže
200 gkysané smetany
450 mldrůbežího vývaru (lze použít i vývar z bujonu)
450 mlbílého vína
4 lžícemásla
2 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Na každé stehno položíme větší snítek rozmarýnu a omotáme plátky slaniny, maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji
2. Opečená stehna přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme 2 ks stroužky česneku, vše podlijeme 200 ml vývaru a 200 ml bílého vína
3. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 60 minut
4. Oloupanou šalotku a zbylý stroužek česneku nakrájíme nadrobno, orestujeme na másle, přisypeme rýži, zalijeme zbylým vývarem a vínem, 20 minut podusíme, pak maso vyjmeme z pekáče
5. Ve vypečené šťávě rozmícháme smetanu a prohřejeme ji
6. Na každý talíř dáme 1/
4 výše uvedeného množství uvařené rýže, na ni položíme jedno králičí stehno, které přelijeme smetanovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy