Porce králíka pečené na cibulovém základě doměkka, nakonec přelité sýrovou smetanou a krátce zapečené.
Ingredience:
sůl | |
voda | |
špetka muškátového oříšku | |
250 ml | smetany |
100 g | strouhaného uzeného sýra |
1/2 lžičky | kmínu |
3 lžíce | oleje |
2 ks | cibule |
1 ks | králíka |
Postup:
1. Očištěného králíka odblaníme, omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, posypeme kmínem a nastrouhaným muškátovým oříškem
2. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka, rozložíme na dno pekáčku, poklademe naporcovaným masem, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 45 minut) za občasného obracení, přelévání výpekem a podle potřeby podlévání horkou vodou
3. Mezitím na jemno nastrouhaný sýr smícháme se smetanou a když už je maso měkké, přelijeme každou porci sýrovou smetanou a ještě asi 10 minut zapečeme
4. Servírujeme s bramborovými noky a krátce povařenou karotkou s hráškem.