REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečný králík se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka pečené na cibulovém základě doměkka, nakonec přelité sýrovou smetanou a krátce zapečené.


Ingredience:
sůl
voda
špetka muškátového oříšku
250 mlsmetany
100 gstrouhaného uzeného sýra
1/2 lžičkykmínu
3 lžíceoleje
2 kscibule
1 kskrálíka

Postup:

1. Očištěného králíka odblaníme, omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, posypeme kmínem a nastrouhaným muškátovým oříškem
2. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka, rozložíme na dno pekáčku, poklademe naporcovaným masem, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 45 minut) za občasného obracení, přelévání výpekem a podle potřeby podlévání horkou vodou
3. Mezitím na jemno nastrouhaný sýr smícháme se smetanou a když už je maso měkké, přelijeme každou porci sýrovou smetanou a ještě asi 10 minut zapečeme
4. Servírujeme s bramborovými noky a krátce povařenou karotkou s hráškem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy