REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhanec nasladko s jablíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Báječné sladké trhance s jablky se skvěle hodí k velikonocům. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept!


Ingredience:
240 ghladké mouky
50 grozinek
400 mlplnotučného mléka
4 ksvejce
2 ksjablka
2 lžícekrupicového cukru
1 lžičkaskořice
1 sáčekvanilkový cukr
špetka soli
máslo na pečení
moučkový cukr na posypání

Postup:
  1. Smíchejte mouku, sůl, vanilkový, krupicový cukr a skořici, přidejte žloutky, mléko a propracujte dohladka
  2. Z bílků vyšlehejte sníh a postupně vmíchejte do těsta, nechte odležet a mezitím nakrájejte jablka na tenčí plátky
  3. Na pánvičce nechte rozpustit máslo, vložte jablka a krátce je orestujte doměkka, potom vlijte polovinu těsta, zasypte je rozinkami a nechte zespodu zezlátnout, obraťte a opečte i spodní část
  4. Trhanec natrhejte hranou obracečky a servírujte.
Doporučení:

Tip sommeliera Ing. Marka Babisze: K velikonočnímu trhanci bych doporučil sladší bílé víno se zbytkovým cukrem polosladké, popřípadě sladké. Z ročníků můžete volit 2017, 2016 nebo 2015, z odrůd doporučuji Pálavu, Tramín červený nebo Ryzlink vlašský, vše z mikulovské nebo znojemské podoblasti v kvalitě výběr z hroznů, výběr z bobulí nebo ledové či slámové víno.

Recept k článku: Velikonoční trhance na Škaredou středu

Poznámka:

Zdroj fotografií Shutterstock a Vinařský fond

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy