REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhanec nasladko s jablíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Báječné sladké trhance s jablky se skvěle hodí k velikonocům. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept!


Ingredience:
240 ghladké mouky
50 grozinek
400 mlplnotučného mléka
4 ksvejce
2 ksjablka
2 lžícekrupicového cukru
1 lžičkaskořice
1 sáčekvanilkový cukr
špetka soli
máslo na pečení
moučkový cukr na posypání

Postup:
  1. Smíchejte mouku, sůl, vanilkový, krupicový cukr a skořici, přidejte žloutky, mléko a propracujte dohladka
  2. Z bílků vyšlehejte sníh a postupně vmíchejte do těsta, nechte odležet a mezitím nakrájejte jablka na tenčí plátky
  3. Na pánvičce nechte rozpustit máslo, vložte jablka a krátce je orestujte doměkka, potom vlijte polovinu těsta, zasypte je rozinkami a nechte zespodu zezlátnout, obraťte a opečte i spodní část
  4. Trhanec natrhejte hranou obracečky a servírujte.
Doporučení:

Tip sommeliera Ing. Marka Babisze: K velikonočnímu trhanci bych doporučil sladší bílé víno se zbytkovým cukrem polosladké, popřípadě sladké. Z ročníků můžete volit 2017, 2016 nebo 2015, z odrůd doporučuji Pálavu, Tramín červený nebo Ryzlink vlašský, vše z mikulovské nebo znojemské podoblasti v kvalitě výběr z hroznů, výběr z bobulí nebo ledové či slámové víno.

Recept k článku: Velikonoční trhance na Škaredou středu

Poznámka:

Zdroj fotografií Shutterstock a Vinařský fond

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy