REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční vajíčková pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V období Velikonoc bude rovněž i vajíček a kraslic všude požehnaně. Vejce je znakem znovuzrození, života, ale i červené barvení jako krev Krista. Největší otázkou ovšem každý rok je: Co s vykoledovanými vajíčky?. Odpověď bývá jednoduchá. Připravte z nich pomazánku.


Ingredience:
4 ksnatvrdo uvařená vajíčka
1 kszralé avokádo
1/2 kelímkubílého jogurtu do 3 % tuku
chilli koření nebo čerstvá chilli paprička
nadrobno nakrájená čerstvá pažitka
citronová šťáva podle chuti
dijonská hořčice – dle chuti
toasty FIBROKI
pepř
sůl

Postup:
  1. Do mísy smíchejte nadrobno nakrájená vajíčka, rozmačkané avokádo, bílý jogurt, hořčici dle chuti a citronovou šťávu
  2. Přidejte čerstvou pažitku, chilli, sůl a pepř podle chuti
  3. Pomazánku pořádně vymíchejte, případně vyšlehejte ručním šlehačem
  4. Natírejte například na toasty FIBROKI.
Poznámka:

Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy