REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pomazánky


Avokádová nutella

Sladká pomazánka z ovoce, tedy z avokáda a banánu, dále z holandského kakaa a lískových ořechů, připravená pomocí mixéru. Skvělá na toustový chléb, loupáčky ale i jiné čerstvé pečivo.

Avokádová pomazánka

Avokádo je hvězdou zdravých potravin a jeho konzumace přináší celou řadu výhod pro náš organismus. Připravte si svěží pomazánku právě z této superpotraviny. Hodit se vám bude na zahradní párty nebo jako snídaně či rychlá svačinka během dne.

Avokádová pomazánka s lučinou

Pokud máte rádi avokádo, určitě nic nestojí v cestě přípravě naprosto bezvadné avokádové pomazánky. Avokádo samo o sobě je napěchované zdravím a úžasně zasytí. Výborně se k němu na ozdobu hodí čerstvá zelenina a třeba i klíčky řeřichy.

Bačovská brynzová pomazánka

Brynza smíchaná se zakysanou smetanou, ochucená uzeným, cibulí, petrželkou a paprikou. Pomazánka je skvělá především namazaná na čerstvém chlebu.

Balkánská pomazánka s cibulí a kapiemi

Pomazánka připravená z balkánského sýra, másla, kapie a cibule, dochucená pepřem a mletou paprikou.

Balkánská pomazánka s uherákem

Máme tu jednu zbytkovou pomazánku, tedy pomazánku vyrobenou z toho, co jsem právě měla v lednici.

Bazalková pomazánka

Osvěžující pomazánka s lístky nasekané čerstvé bazalky, sušenými rajčaty, sladkou mletou paprikou a plnotučnou hořčicí.

Bílková pomazánka

Bílky uvařené ve vodní lázni, usekané, smíchané s nastrouhanou cibulí, usekanou okurkou a rozmačkanými sardinkami.

Bramborová pomazánka

Chutná pomazánka z dopředu uvařených brambor, másla, hořčice, taveného sýra, cibule, jogurtu a dalších ingrediencí.

Bramborová pomazánka II.

Pomazánka z vařených brambor, uzeného lososa, kopru, citronové šťávy a koření.

Bramborová pomazánka s vejci

Pomazánka z uvařených brambor, vajec, hořčice a másla.

Bramborový salát na chlebíčky

Inspirace od paní Maruš na salát, který si vyrobíte přesně podle vaší chuti.

Bramborový tatarák II.

Uvařené a rozmačkané brambory ochucené podobně, jako pravý tatarský biftek. Spolu s topinkou vhodný předkrm nebo i pochutina skvělá k pivu či vínu.

Brokolicová pomazánka

Krátce povařená brokolice, okapaná rozmixovaná spolu s cibulí a česnekem, brokolicová hmota promíchaná s řeckým jogurtem a tvarohem, pomazánka ještě dochucená solí a pepřem.

Brokolicová pomazánka II.

Krátce povařená brokolice a také nastrouhaná vejce, kostičky šunky a cibule, to vše spojené bílým jogurtem. Osvěžující pomazánka k svačině i večeři.

Bryndzová pomazánka na chlebu nebo topince

Skvělá pikantní pomazánka vhodná spolu s topinkami jako součást silvestrovského menu. Na Silvestra se hodí pálivé, proto se červené papriky a česneku v této pomazánce nemusíte bát. Pokud vám česnek nedělá dobře, vyndejte z něj středy. Topinky pak lze nahradit plátky čerstvého chleba.

Brynzová pomazánka

Máslo ušlehané s brynzou, smíchané s nadrobno nakrájenou cibulí, hořčicí, kmínem a paprikou.

Brynzová pomazánka II.

Jedna z variant na chutnou pomazánku vyrobenou z brynzy, másla, cibule …

Brynzová pomazánka III.

Pomazánka z ovčího sýra, tvarohu, jogurtu, papriky, másla a koření.

Brynzová pomazánka IV.

Slovenská brynza promíchaná s domácí lučinou, nadrobno nasekanou naťovou cibulkou a majonézou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy