pomazánky
Avokádová nutella
Sladká pomazánka z ovoce, tedy z avokáda a banánu, dále z holandského kakaa a lískových ořechů, připravená pomocí mixéru. Skvělá na toustový chléb, loupáčky ale i jiné čerstvé pečivo.
Avokádová pomazánka
Avokádo je hvězdou zdravých potravin a jeho konzumace přináší celou řadu výhod pro náš organismus. Připravte si svěží pomazánku právě z této superpotraviny. Hodit se vám bude na zahradní párty nebo jako snídaně či rychlá svačinka během dne.
Avokádová pomazánka s lučinou
Pokud máte rádi avokádo, určitě nic nestojí v cestě přípravě naprosto bezvadné avokádové pomazánky. Avokádo samo o sobě je napěchované zdravím a úžasně zasytí. Výborně se k němu na ozdobu hodí čerstvá zelenina a třeba i klíčky řeřichy.
Bačovská brynzová pomazánka
Brynza smíchaná se zakysanou smetanou, ochucená uzeným, cibulí, petrželkou a paprikou. Pomazánka je skvělá především namazaná na čerstvém chlebu.
Balkánská pomazánka s cibulí a kapiemi
Pomazánka připravená z balkánského sýra, másla, kapie a cibule, dochucená pepřem a mletou paprikou.
Balkánská pomazánka s uherákem
Máme tu jednu zbytkovou pomazánku, tedy pomazánku vyrobenou z toho, co jsem právě měla v lednici.
Bazalková pomazánka
Osvěžující pomazánka s lístky nasekané čerstvé bazalky, sušenými rajčaty, sladkou mletou paprikou a plnotučnou hořčicí.
Bílková pomazánka
Bílky uvařené ve vodní lázni, usekané, smíchané s nastrouhanou cibulí, usekanou okurkou a rozmačkanými sardinkami.
Bramborová pomazánka
Chutná pomazánka z dopředu uvařených brambor, másla, hořčice, taveného sýra, cibule, jogurtu a dalších ingrediencí.
Bramborová pomazánka II.
Pomazánka z vařených brambor, uzeného lososa, kopru, citronové šťávy a koření.
Bramborová pomazánka s vejci
Pomazánka z uvařených brambor, vajec, hořčice a másla.
Bramborový salát na chlebíčky
Inspirace od paní Maruš na salát, který si vyrobíte přesně podle vaší chuti.
Bramborový tatarák II.
Uvařené a rozmačkané brambory ochucené podobně, jako pravý tatarský biftek. Spolu s topinkou vhodný předkrm nebo i pochutina skvělá k pivu či vínu.
Brokolicová pomazánka
Krátce povařená brokolice, okapaná rozmixovaná spolu s cibulí a česnekem, brokolicová hmota promíchaná s řeckým jogurtem a tvarohem, pomazánka ještě dochucená solí a pepřem.
Brokolicová pomazánka II.
Krátce povařená brokolice a také nastrouhaná vejce, kostičky šunky a cibule, to vše spojené bílým jogurtem. Osvěžující pomazánka k svačině i večeři.
Bryndzová pomazánka na chlebu nebo topince
Skvělá pikantní pomazánka vhodná spolu s topinkami jako součást silvestrovského menu. Na Silvestra se hodí pálivé, proto se červené papriky a česneku v této pomazánce nemusíte bát. Pokud vám česnek nedělá dobře, vyndejte z něj středy. Topinky pak lze nahradit plátky čerstvého chleba.
Brynzová pomazánka
Máslo ušlehané s brynzou, smíchané s nadrobno nakrájenou cibulí, hořčicí, kmínem a paprikou.
Brynzová pomazánka II.
Jedna z variant na chutnou pomazánku vyrobenou z brynzy, másla, cibule …
Brynzová pomazánka III.
Pomazánka z ovčího sýra, tvarohu, jogurtu, papriky, másla a koření.
Brynzová pomazánka IV.
Slovenská brynza promíchaná s domácí lučinou, nadrobno nasekanou naťovou cibulkou a majonézou.
reklama