Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Avokádová pomazánka

Avokádo je hvězdou zdravých potravin a jeho konzumace přináší celou řadu výhod pro náš organismus. Připravte si svěží pomazánku právě z této superpotraviny. Hodit se vám bude na zahradní párty nebo jako snídaně či rychlá svačinka během dne.

Bazalková pomazánka

Osvěžující pomazánka s lístky nasekané čerstvé bazalky, sušenými rajčaty, sladkou mletou paprikou a plnotučnou hořčicí.

Cizrnová pomazánka

Opravdu chutná a přitom zdravá pomazánka připravená z cizrny, citrónové šťávy, česneku a olivového oleje.

Cizrnová pomazánka II.

Jednoduchá pomazánka z vařené nebo sterilované cizrny zaujme svojí pikantní chutí.

Drožďová pomazánka III.

Na zpěněné cibulce orestované droždí, zjemněné mlékem, smíchané s usekanou pažitkou, vejcem a strouhankou.

Drožďová pomazánka s cibulí a vejci

Na másle zpěněná cibulka orestovaná spolu s droždím, usmažená s vejci a usekanou pažitkou.

Drožďová pomazánka s kopřivami

Na pánvi rozpuštěné droždí, zalité smetanou, zasypané strouhankou, promíchané se spařenými a pak usekanými kopřivovými listy a vajíčkem.

Drožďová pomazánka s vločkami

Na oleji zpěněná cibulka s vločkami a droždím, usmažená spolu s nastrouhaným sýrem, vejcem a bylinkami.

Drožďová pomazánka se sardelovou pastou

Na másle zpěněná cibulka orestovaná spolu s droždím, ušlehaná spolu se strouhankou a mlékem, dochucená sardelovou pastou.

Fazolová pomazánka

Pomleté uvařené fazole smíchané s prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí, nastrouhaným sýrem a dalšími ingrediencemi.

Fazolová pomazánka s dýní

Fazole uvařené se saturejkou, pomleté a smíchané s podušenou cibulí a dýní.

Křen v majonéze

Majonézová pomazánka s viditelnými částečkami rozmělněného křenu.

Křenová pomazánka II.

Pomazánka připravená z hrubé mouky, vejce, másla, octa a nastrouhaného křenu.

Námořnická pomazánka

Rychlá pomazánka připravená z másla, rajského protlaku, kostky masoxu a česneku.

Nejlepší ostrá škvarková pomazánka

Z čerstvých škvarků, po vyškvaření domácího sádla, se často vyrábí domácí škvarková pomazánka. Teplé škvarky se dobře melou a ve sklenicích je lze uchovávat v lednici delší dobu. Jsou skvělé na přípravu pomazánek, také škvarkových placek a podobně. Škvarková pomazánka připravená podle tohoto receptu je nejlepší, je ostrá, pikantní, česnek a pálivá paprika jí dává říz!

Olivová pomazánka

Rychlá pomazánka vhodná na chlebíčky.

Olivová pomazánka II.

Pomazánka z oliv, kaparů, ančoviček, citronové kůry, petržele a oleje.

Orientální čočková pomazánka

Tato zdravá pomazánka, díky použitým surovinám a koření, voní po Orientu a také proto má tento název. Je vhodná pro vegetariány, ale určitě bude chutnat všem!

Paštiková pomazánka II.

Játrová paštika utřená se žervé, smíchaná s nastrouhanými okurkami.

Paštiková pomazánka s arašídy

Játrová paštika utřená s máslem a promíchaná s usekanými arašídy.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.