REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenová pomazánka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka připravená z hrubé mouky, vejce, másla, octa a nastrouhaného křenu.


Ingredience:
1 dlmléka
50 gmásla
40 ghrubé mouky
1 ksvejce
2 lžícečerstvě nastrouhaného křenu
ocet
sůl

Postup:

1. V mléce rozkvedláme mouku a vejce
2. Ve vodní lázni necháme směs zhoustnout
3. Přidáme rozpuštěné máslo a ocet, osolíme a důkladně vše promícháme
4. Do vychladlé kaše vmícháme čerstvě nastrouhaný křen.

Doporučení:

Máslo můžete rozpustit v mikrovlnné troubě.

Poznámka:

Vodní lázeň je vlastně větší nádoba s vařící vodou, do které vložíme menší nádobu s příslušnými ingrediencemi dle jednotlivých receptů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy