REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádová pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Avokádo je hvězdou zdravých potravin a jeho konzumace přináší celou řadu výhod pro náš organismus. Připravte si svěží pomazánku právě z této superpotraviny. Hodit se vám bude na zahradní párty nebo jako snídaně či rychlá svačinka během dne.


Ingredience:
1 kszralé avokádo
3 ksnatvrdo uvařené vejce
2 lžícezakysané smetany
2 lžícenasekané jarní cibulky
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkašťávy z citronu
pepř
sůl
K podávání:
Křehké plátky grahamové Bonavita

Postup:
  1. Nejprve rozkrojíme avokádo a pomocí lžičky dužinu vydlabeme do připravené mísy. V míse ho rozmačkáme vidličkou.
  2. Uvařené vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme k avokádu.
  3. Poté přidáme zakysanou smetanu, olivový olej, nasekanou jarní cibulku a šťávu z citronu.
  4. Nakonec osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a podáváme s grahamovými křehkými plátky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co je fermentace, kvašení, pickles či zavařování neboli sterilace?

Umíte rozlišit pojmy jako fermentace či kvašení? A co Pickles, víte co to je? A co zavaření neboli sterilace. Jaký je rozdíl mezi všemi těmito uvedenými pojmy? Více se dozvíte právě v tomto článku!

číst dále ...

Orzo – těstovinová rýže

Znáte orzo? Jde o italskou těstovinovou rýži ze semolinové mouky. Jsou to sušená zrnka připomínají tvarem rýži nebo vyloupaný slunečnicová semínka. Na českém trhu se objevuje i řecká těstovinová rýže, která má obchodní název kritharaki.

číst dále ...

Mezinárodní den Prosecca

Mezinárodní den Prosecca připadá každý rok na 13.8. A co je vlastně prosecco? Jedná se o odrůdová vína, které pochází z hroznů odrůdy se stejným názvem. Tato odrůda je komerčně pěstována pouze v Itálii a to téměř výhradně v oblasti Veneto. Pěstování odrůdy Prosecco pro produkci známých šumivých vín má však ještě užší vymezení – více než 95 % všech výsadeb révy vinné odrůdy Prosecco se nachází v kraji Treviso a to v kopcovitém regionu Conegliano-Valdobbiadene, kde má vinohradnictví kořeny již více než dvě století.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ČERVEN 2021 – balíček plný novinek

Máme tu léto a s ním i další Brandnooz box pro, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Krok za krokem, abyste si užili kvalitní rybí „grilovačku“

Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. Podle čeho poznáte v obchodě čerstvou rybu? Která je vhodná na grilování?

číst dále ...

Nejlepší šunka na světě? Jamón!

Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou degustací, stejně jako u vína, které by k této lahůdce nemělo nikdy chybět. Jak se tedy zorientovat v jednotlivých jamónech tak, abyste si vybrali ten pravý pro vás?

číst dále ...

Pojďme grilovat aneb Kvalitní recepty vonící ohněm

Léto se už sice přehouplo do druhé půlky, ale to nám rozhodně nebrání naplno si užívat venkovních „grilovaček“. Dokonce si můžeme zasoutěžit o 1 z 9 zahradních plynových grilů. Stačí si koupit pouhé 3 potraviny se značkami kvality (Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ a „biolist“) a vyplnit pár informací na akademiekvality.cz. A co si můžeme ugrilovat? Např. papriky plněné balkánským sýrem, plněné batáty s broskví, sýrem a šunkou, pstruha v solné krustě s mačkaným hráškem a mátou či pikantní vepřová žebra s opečeným chlebem a variací dipů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy