REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drožďová pomazánka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na zpěněné cibulce orestované droždí, zjemněné mlékem, smíchané s usekanou pažitkou, vejcem a strouhankou.


Ingredience:
50 gdroždí
20 gmásla
1 ksvejce
1/2 kscibule
2 lžícemléka
1 lžícestrouhanky
pažitka
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme droždí, osmažíme ho, pak zalijeme mlékem a důkladně rozšleháme nejlépe metličkou
3. V této fázi přidáme strouhanku, vejce a usekanou pažitku
4. Osolíme, promícháme, až nám vejce ztuhne, pak pomazánku odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy