REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnová pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu chutná a přitom zdravá pomazánka připravená z cizrny, citrónové šťávy, česneku a olivového oleje.


Ingredience:
425 mlcizrny (jedna konzerva)
6 lžicolivového oleje
4 lžícecitrónová šťáva
4 lžícevody
2 snítkypetrželky na ozdobení

Postup:

1. Opláchnutou cizrnu necháme na sítu okapat (1 polévkovou lžíci si odložíme na ozdobení)
2. Oloupaný česnek nakrájíme na drobné kostičky, petrželku omyjeme, osušíme, lístky otrháme, polovinu jich nahrubo nasekáme
3. Cizrnu, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, česnek, 6 lžic olivového oleje a 4 lžíce vody rozšleháme pomocí tyčového mixéru na pyré, vznikne nám tak cizrnová pomazánka
4. Pomazánku servírujeme například na opečených plátcích bílé bagety, zdobíme odloženou lžící cizrny a snítky petrželky.

Doporučení:

Pomazánku můžeme v bodě 3 také osolit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy