Opravdu chutná a přitom zdravá pomazánka připravená z cizrny, citrónové šťávy, česneku a olivového oleje.
Ingredience:
425 ml | cizrny (jedna konzerva) |
6 lžic | olivového oleje |
4 lžíce | citrónová šťáva |
4 lžíce | vody |
2 snítky | petrželky na ozdobení |
Postup:
- Opláchnutou cizrnu necháme na sítu okapat (1 polévkovou lžíci si odložíme na ozdobení).
- Oloupaný česnek nakrájíme na drobné kostičky, petrželku omyjeme, osušíme, lístky otrháme, polovinu jich nahrubo nasekáme.
- Cizrnu, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, česnek, 6 lžic olivového oleje a 4 lžíce vody rozšleháme pomocí tyčového mixéru na pyré, vznikne nám tak cizrnová pomazánka.
- Pomazánku servírujeme například na opečených plátcích bílé bagety, zdobíme odloženou lžící cizrny a snítky petrželky.
Pomazánku můžeme v bodě 3 také osolit.