REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát na chlebíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirace od paní Maruš na salát, který si vyrobíte přesně podle vaší chuti.


Ingredience:
5-6 ksbrambor uvařených předešlý den
4 kssladkokyselé okurky
2 ksmrkve
2 ksvětší cibule
1 kspetržele
1 ksceleru
majolka
citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvařené den předem oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle
2. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na plátky, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout
3. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nastrouháme nahrubo
4. Vše zamícháme dohromady, přidáme pepř, sůl trochu nálevu z okurek, majolku a pořádně promícháme
5. Podle chuti přikyselíme citrónem, také můžeme přidat vodu ve které se vařila zelenina, aby byl salát dostatečně vlhký.

Doporučení:

Salát mažeme na krajíčky veky nahoru zdobíme obvyklým způsobem (salám, vejce, okurka, sýr a další).

Poznámka:

P.S. – Množství jednotlivých ingrediencí lze měnit dle Vašich chutí, nejlepší je si to vyzkoušet odhadem a příště dělat podle chuti. U nás doma se musí dělat ve velkém množství a pak si ho mažeme jen tak na chleba, jako máslo, pokud se nesní, tak v lednici vydrží několik dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy