pomazánky
Pomazánka ze salámu Herkules
Pomazánka s výrazným salámem a pomazánkovým máslem s příchutí nivy, vajíčky, česnekem, pažitkou i francouzskou hořčicí. Spojená majonézou do hladké hmoty.
Pomazánka ze sardinek a tvarohu
Rychlá pomazánka z rybiček v oleji smíchaných s tvarohem spolu s dalšími surovinami. Úžasná svačinová pomazánka servírovaná především na čerstvém pečivu.
Pomazánka ze sardinek II.
Z konzervy olejovek, cibule, másla, natvrdo uvařených vajíček, kyselé okurky, šťávy z citrónu a koření připravená chutná rybí pomazánka.
Pomazánka ze syrového celeru
Pomazánka připravená smícháním nastrouhaného celeru, sýra, vejce, křenu a majonézy.
Pomazánka ze syrového hovězího masa
Pomleté hovězí maso smíchané s nasekanou cibulkou, petrželkou, hořčicí a worcesterskou omáčkou, dochucené kořením.
Pomazánka ze syrových jater
Rozmixovaná játra spolu s dalšími ingrediencemi, servírovaná nejlépe na čerstvě opečených topinkách.
Pomazánka ze sýru cottage
Sýr cottage smíchaný s gervais, jarními cibulkami, kapií a cherry rajčaty.
Pomazánka ze špenátu
Špenátová pomazánka připravená z podušeného zmraženého špenátu, kysané smetany, sardelové pasty a dalších ingrediencí.
Pomazánka ze švestkových povidel
Švestková povidla dochucená jádry vlašských ořechů a cukrem.
Pomazánka ze zavařeného masa ze 70. let
Stará dobra klasika, pomazánka z vepřové konzervy! Dříve, před 40-50 lety, se tato pomazánka připravovala z vepřových čínských konzerv, které byly kvalitní ale i nedostatkové zboží. Pokud si doma vyrábíte domácí zavařené vepřové maso, pomazánku můžeme udělat i z tohoto vepřového masa, nebo můžete zvolit některou kvalitní vepřovou konzervu, co dnes lze koupit v obchodech.
Pomazánka ze zbytků masa
Na cibulovém základě orestované kousky pečeného nebo dušeného masa, dochucené kořením a citrónovou šťávou.
Pomazánka ze zbytků pečeného masa
Když vám zbyde trochu pečeného masa z předchozího dne, zkuste si udělat tuto dobrou pomazánku …
Pomazánka ze zbytků salámů
Rychlá pomazánka připravená rozsekáním, nebo rozemletím různých salámů, co najdete v lednici a už je nikdo nechce, másla, cibule a koření.
Pomazánka ze zbytků zvěřiny
Z upečených zbytků zvěřiny na jemno pomletá pomazánka, ochucená pepřem, hořčicí, slaninou a cibulí.
Pomazánka ze žervé
Chutná nízkokalorická pomazánka vhodná na chlebíčky pro ty, kdo drží štíhlou linii, ale chutnat bude i těm, co na kila moc nehledí!
Pórková pomazánka
Na nudličky nakrájený pórek smíchaný s kysanou smetanou a nastrouhanými vejci uvařenými natvrdo.
Pórková pomazánka II.
Blanšírovaná kolečka pórku promíchaná s nastrouhaným syrovým celerem, uvařenými vejci, jogurtem a majonézou, pomazánka nakonec dochucená solí a pepřem.
Pórková pomazánka III.
Velice chutná, přitom rychlá pomazánka k svačině nebo lehké večeři, servírovaná například namazaná na čerstvém celozrnném pečivu.
Pórková pomazánka s tvarohem a vejci
Pomazánku, připravenou podle tohoto vyzkoušeného receptu, mažeme na pečivo, například na toastový chléb. Je vhodná jako zdravá, lehká večeře, nebo snídaně, či svačina.
Pórková pomazánka s uzeninou
Nadrobno nakrájený pórek zamíchaný do směsi pomazánkového másla, majonézy a dijonské hořčice, pomazánka ještě nastavená nastrouhaným loveckým salámem a ochucená solí a pepřem.
reklama