REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pomazánky


Pomazánka ze salámu Herkules

Pomazánka s výrazným salámem a pomazánkovým máslem s příchutí nivy, vajíčky, česnekem, pažitkou i francouzskou hořčicí. Spojená majonézou do hladké hmoty.

Pomazánka ze sardinek a tvarohu

Rychlá pomazánka z rybiček v oleji smíchaných s tvarohem spolu s dalšími surovinami. Úžasná svačinová pomazánka servírovaná především na čerstvém pečivu.

Pomazánka ze sardinek II.

Z konzervy olejovek, cibule, másla, natvrdo uvařených vajíček, kyselé okurky, šťávy z citrónu a koření připravená chutná rybí pomazánka.

Pomazánka ze syrového celeru

Pomazánka připravená smícháním nastrouhaného celeru, sýra, vejce, křenu a majonézy.

Pomazánka ze syrového hovězího masa

Pomleté hovězí maso smíchané s nasekanou cibulkou, petrželkou, hořčicí a worcesterskou omáčkou, dochucené kořením.

Pomazánka ze syrových jater

Rozmixovaná játra spolu s dalšími ingrediencemi, servírovaná nejlépe na čerstvě opečených topinkách.

Pomazánka ze sýru cottage

Sýr cottage smíchaný s gervais, jarními cibulkami, kapií a cherry rajčaty.

Pomazánka ze špenátu

Špenátová pomazánka připravená z podušeného zmraženého špenátu, kysané smetany, sardelové pasty a dalších ingrediencí.

Pomazánka ze švestkových povidel

Švestková povidla dochucená jádry vlašských ořechů a cukrem.

Pomazánka ze zavařeného masa ze 70. let

Stará dobra klasika, pomazánka z vepřové konzervy! Dříve, před 40-50 lety, se tato pomazánka připravovala z vepřových čínských konzerv, které byly kvalitní ale i nedostatkové zboží. Pokud si doma vyrábíte domácí zavařené vepřové maso, pomazánku můžeme udělat i z tohoto vepřového masa, nebo můžete zvolit některou kvalitní vepřovou konzervu, co dnes lze koupit v obchodech.

Pomazánka ze zbytků masa

Na cibulovém základě orestované kousky pečeného nebo dušeného masa, dochucené kořením a citrónovou šťávou.

Pomazánka ze zbytků pečeného masa

Když vám zbyde trochu pečeného masa z předchozího dne, zkuste si udělat tuto dobrou pomazánku …

Pomazánka ze zbytků salámů

Rychlá pomazánka připravená rozsekáním, nebo rozemletím různých salámů, co najdete v lednici a už je nikdo nechce, másla, cibule a koření.

Pomazánka ze zbytků zvěřiny

Z upečených zbytků zvěřiny na jemno pomletá pomazánka, ochucená pepřem, hořčicí, slaninou a cibulí.

Pomazánka ze žervé

Chutná nízkokalorická pomazánka vhodná na chlebíčky pro ty, kdo drží štíhlou linii, ale chutnat bude i těm, co na kila moc nehledí!

Pórková pomazánka

Na nudličky nakrájený pórek smíchaný s kysanou smetanou a nastrouhanými vejci uvařenými natvrdo.

Pórková pomazánka II.

Blanšírovaná kolečka pórku promíchaná s nastrouhaným syrovým celerem, uvařenými vejci, jogurtem a majonézou, pomazánka nakonec dochucená solí a pepřem.

Pórková pomazánka III.

Velice chutná, přitom rychlá pomazánka k svačině nebo lehké večeři, servírovaná například namazaná na čerstvém celozrnném pečivu.

Pórková pomazánka s tvarohem a vejci

Pomazánku, připravenou podle tohoto vyzkoušeného receptu, mažeme na pečivo, například na toastový chléb. Je vhodná jako zdravá, lehká večeře, nebo snídaně, či svačina.

Pórková pomazánka s uzeninou

Nadrobno nakrájený pórek zamíchaný do směsi pomazánkového másla, majonézy a dijonské hořčice, pomazánka ještě nastavená nastrouhaným loveckým salámem a ochucená solí a pepřem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy