REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z tvrdého salámu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z tvrdého salámu a dalších surovin, skvělá namazaná na chleba nebo rohlíky jako chutná snídaně, svačinka či večeře. Hodí se i na jednohubky!


Ingredience:
300 gtvrdého salámu Poličan (lze nahradit i jiným druhem)
100 gmáslo s margarínem (Zlatá Haná)
2 kskostky taveného sýra
1 ksvětší cibule
pepř
sůl

Postup:
  1. Salám oloupeme, nakrájíme  na menší kousky, pak ho pomeleme nebo rozmixujeme
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
  3. K salámu přidáme cibuli, sýry a povolené máslo s margarínem, okořeníme pepřem, osolíme
  4. Vše důkladně promícháme nebo raději vyšleháme elektrickým šlehačem na jemnou pomazánku.
Doporučení:

Zlatou Hanou, tedy máslo s margarínem dáváme do pomazánky místo klasického másla proto, že se potom pomazánka lépe, po vychlazení v lednici, roztírá, než, když by jsme použili klasické máslo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy