REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z uzeného tofu a avokáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S orestvanou cibulkou povařené kousky uzeného tofu, vše pak rozmixované, základní pomazánka dochucená nastrouhaným avokádem, vejcem, česnekem, majonézou … Zdravější varianta některých mléčných pomazánek.


Ingredience:
1 baleníuzeného tofu
1 ksavokáda
1 ksčesneku
1 ksvajíčko
1 kscibule
2-3 lžícemajonézy
1 hrstnasekaných zelených listů koriandru
100 mlvody nebo vývaru
rostlinný olej
špetka chilli
sůl

Postup:
  1. Oloupanou, na drobno pokrájenou cibulku, nasypeme do vhodného hrnce na rozehřátý olej, restujeme dozlatova, osolíme
  2. Rozlámeme tofu na menší kousky, ty přidáme k cibulce, vše zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme cca 5 minut, pak odstavíme a necháme mírně prochladnout
  3. Ponorným mixérem obsah hrnce rozmixujeme, bude-li pomazánka příliš hustá, přidáme trochu vody
  4. Základní pomazánku z uzeného tofu můžete dále dochutit, v tomto případě do studené pomazánky zamícháme nastrouhané avokádo, prolisovaný česnek, na kostičky pokrájené vejce uvařené na tvrdo, hrst bylinek a majonézu
  5. Nakonec pomazánku ochutnáme a případně dochutíme solí a chilli.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy