Další z variací na rybí pomazánku. Podle tohoto receptu připravená pomazánka je vyrobená z masa vyuzené makrely zbavené kostí, kyselých okurek, nastrouhaných vajíček uvařených natvrdo, sardelové pasty, majonézy a koření.
Ingredience:
300-400 g | masa z uzené makrely bez kostí |
4 ks | vejce uvařená natvrdo |
2 ks | kyselé okurky |
1-2 lžíce | majonézy |
1/2 lžičky | sardelové pasty |
petrželka | |
pepř | |
sůl | |
na ozdobu červená paprika |
Postup:
- Maso z makrely v misce rozmělníme vidličkou.
- Přidáme najemno nastrouhaná vejce, nakrájenou okurku, vše promícháme.
- Pro zvýraznění rybí chuti přidáme sardelovou pastu, zjemníme majonézou, dochutíme pepřem solí, promícháme, necháme rozležet.
- Mažeme na pečivo, například toastový chléb, ozdobíme paprikou a petrželkou.
Text i foto: D.Marounek