Pomazánka z makrely, sýra cottage, zakysané smetany, petrželky a citronové šťávy.
Ingredience:
150 g | zakysané smetany |
125 g | sýra cottage |
2 ks | menších uzených makrel |
šťáva z 1/2 citronu | |
špetka muškátového oříšku | |
nasekaná petrželka | |
K podávání: | |
2 ks | citronů |
Postup:
1. Sýr cottage rozmícháme se zakysanou smetanou
2. Makrely rozdělíme na poloviny, vyjmeme z nich páteř a všechny kosti, pak maso přendáme do misky a rozmělníme vidličkou
3. Sýrovou směs promícháme lehce s makrelou, přidáme na jemno nasekanou petrželku, ochutíme solí, špetkou muškátového oříšku a šťávou z poloviny citronu
4. Dva citrony rozdělíme na osminky, obložíme jimi pomazánku a podáváme s celozrnnými krekry nebo čerstvým pečivem.