REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z uzené makrely III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z makrely, sýra cottage, zakysané smetany, petrželky a citronové šťávy.


Ingredience:
150 gzakysané smetany
125 gsýra cottage
2 ksmenších uzených makrel
šťáva z 1/2 citronu
špetka muškátového oříšku
nasekaná petrželka
K podávání:
2 kscitronů

Postup:

1. Sýr cottage rozmícháme se zakysanou smetanou
2. Makrely rozdělíme na poloviny, vyjmeme z nich páteř a všechny kosti, pak maso přendáme do misky a rozmělníme vidličkou
3. Sýrovou směs promícháme lehce s makrelou, přidáme na jemno nasekanou petrželku, ochutíme solí, špetkou muškátového oříšku a šťávou z poloviny citronu
4. Dva citrony rozdělíme na osminky, obložíme jimi pomazánku a podáváme s celozrnnými krekry nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy