REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sladké

Avokádová nutella

Sladká pomazánka z ovoce, tedy z avokáda a banánu, dále z holandského kakaa a lískových ořechů, připravená pomocí mixéru. Skvělá na toustový chléb, loupáčky ale i jiné čerstvé pečivo.

Čokoládová pomazánka z arašídů

Takto připravenou sladkou verzi pomazánky podáváme například na toastu s banánem nebo přidáme do ovesné kaše apod.

Domácí Nutella

Sladký pomazánkový krém ze sladkého kondenzovaného mléka, lískových oříšků, špetky kardamomu, mléčné čokolády a medu.

Domácí nutella bez palmového oleje

Recept na lískooříškovou pomazánku s kokosovým mlékem a kokosovým olejem, který neobsahuje palmový olej ani cukr, ale je slazený stévií.

Falešná Nutella

Recept na domácí „Nutellu“ od Veroniky Sýkorové.

Máslo s džemem

Mírně povolené máslo utřené s džemem a ochucené nadrobno nasekanými vlašskými ořechy. Pomazánka je vhodná ke snídani.

Medové máslo

Pomazánku mažeme na chléb nebo na bílé pečivo a podáváme například ke snídani nebo jako chutnou přesnídávku.

Pomazánka z rybízového džemu

Ovocná pomazánka z rybízového džemu ochuceného cukrem a máslem, s kousky sušených švestek a několika jader vlašských ořechů.

Pomazánka ze švestkových povidel

Švestková povidla dochucená jádry vlašských ořechů a cukrem.

Švestkovo-čokoládová pomazánka

Sladká pomazánka vyrobená ze švestkového pyré ochuceného čokoládou, rumem a cukrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy