REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí Nutella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký pomazánkový krém ze sladkého kondenzovaného mléka, lískových oříšků, špetky kardamomu, mléčné čokolády a medu.


Ingredience:
Rozpis na 2 menší skleničky:
1 konzervaslazeného kondenzovaného mléka
200 gmléčné čokolády
100 glískových oříšků - loupaných
3 lžícemedu (nebo dle chuti)
špetka mletého kardamomu
Ostatní:
2 menší vhodné skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Nejprve si připravíme lískové oříšky; oříšky nasypeme na pánev a nasucho je zprudka opražíme, ještě horké pak rozmixujeme na kaši
2. Kousky čokolády naházíme do nádoby umístěné ve vodní lázni, až se čokoláda rozpustí, opatrně přilijeme mléko, a hmotu důkladně rozmícháme
3. Nakonec základ na Nutellu dochutíme medem a nastrouhaným kardamomem, mícháme, až získáme úplně hladkou hmotu
4. Teplý krém nalijeme do nádoby k oříškům a vše rozmixujeme dohladka
5. Hotovou Nutellu rozdělíme do skleniček a necháme úplně vychladnou, dobře uzavřeme a ihned použijeme, nebo skladujeme v lednici ne déle, než 1 měsíc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy