REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkovo-čokoládová pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká pomazánky vyrobená ze švestkového pyré ochuceného čokoládou, rumem a cukrem.


Ingredience:
asi 1 kgšvestek
cca 0,5 kgcukru
1 kstabulka čokolády
rum dle chuti
zavařovscí sklanice s uzávěrem

Postup:

1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme, dáme vařit na mírný zdroj tepla, rozvařené ještě rozmixujeme
2. Přidáme nalámanou tabulku čokolády, cukr a rum, necháme v pokojové teplotě 24 hodin stát
3. Pak opět rozmixujeme a nalijeme do sklenic, které při 60 °C sterilujeme dobře uzavřené 15 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy