REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z uzené makrely a žervé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravená pomazánka je skvělá na čerstvém chlebu, ale i rohlíku. Je namíchaná z masa uzené, vykostěné makrely, vejce uvařeného na tvrdo, kyselé okurky, žervé a dalších dobrot.


Ingredience:
200 guzené makrely
100 gžervé
2 ksuvařená vejce
2 kskyselé okurky
1 kscibule
4 lžícemajonézy
2 lžícerajského protlaku
1 lžícenasekané petrželky
pepř
sůl

Postup:
  1. Z makrely odstraníme kůži a vykostíme ji, maso vidličkou roztrháme na malé kousky
  2. K rybímu masu přidáme žervé, nastrouhaná vařená vejce, nakrájenou cibuli, okurky, nasekanou petrželku
  3. Přidáme protlak, majonézu a vše důkladně promícháme
  4. Nakonec ochutíme pepřem, solí a necháme v lednici vychladit a rozležet.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy