Znáte tolstolobika? Jedná se o rybu z čeledi kaprovitých, která se skvěle hodí také do pomazánky z lučiny, majonézy, hořčice a koření. My jsme do ní použili uzeného tolstolobika původem z chovů v podhůří Šumavy, loňského vítěze ocenění Regionální potravina v Plzeňském kraji.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
200 g | uzeného tolstolobika |
200 g | lučiny |
50 g | majonézy |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
listy červené řepy | |
citronová šťáva | |
mletý kmín | |
pepř | |
sůl | |
a plátky čerstvého chleba |
Postup:
- Uzeného tolstolobika natrháme na menší kousky. Vložíme ho do misky, ale trochu tolstolobika si necháme na ozdobu. Potom přidáme lučinu, majonézu, hořčici, sůl, pepř a drcený kmín a dobře promícháme.
- Plátky chleba opečeme na grilu z obou stran.
- Pomazánku rovnoměrně rozetřeme na chleba a posypeme zbytkem tolstolobika. Na chleba poklademe lístky řepy. Celé zakápneme citronovou šťávou.
Tolstolobik uzený ze Zpracovny ryb Klatovy a. s. se vyrábí tak, že je ryba rovnou naporcována na podkovy a naložena v solném láku bez jakýchkoliv konzervantů a ochucovadel. K uzení se využívá kouř z bukového dřeva. A kdo stojí za výrobou této pochoutky? Zpracovna ryb Klatovy a. s., jeden z předních zpracovatelů sladkovodních a mořských ryb u nás. Nabízí se proto zásadní otázka: Milujete ryby z našich vod? Chcete prvotřídní kvalitu? Záruku najdete na www.zpracovnarybklatovy.cz.
Recept k článku: Recepty plné chuti i lásky? Grilujte s Regionální potravinou!
Poznámka:Zdroj: regionalnipotravina.cz