REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z uzeného tolstolobika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Znáte tolstolobika? Jedná se o rybu z čeledi kaprovitých, která se skvěle hodí také do pomazánky z lučiny, majonézy, hořčice a koření. My jsme do ní použili uzeného tolstolobika původem z chovů v podhůří Šumavy, loňského vítěze ocenění Regionální potravina v Plzeňském kraji.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
200 guzeného tolstolobika
200 glučiny
50 gmajonézy
2 lžíceplnotučné hořčice
listy červené řepy
citronová šťáva
mletý kmín
pepř
sůl
a plátky čerstvého chleba

Postup:
  1. Uzeného tolstolobika natrháme na menší kousky. Vložíme ho do misky, ale trochu tolstolobika si necháme na ozdobu. Potom přidáme lučinu, majonézu, hořčici, sůl, pepř a drcený kmín a dobře promícháme.
  2. Plátky chleba opečeme na grilu z obou stran.
  3. Pomazánku rovnoměrně rozetřeme na chleba a posypeme zbytkem tolstolobika. Na chleba poklademe lístky řepy. Celé zakápneme citronovou šťávou.
Doporučení:

Tolstolobik uzený ze Zpracovny ryb Klatovy a. s. se vyrábí tak, že je ryba rovnou naporcována na podkovy a naložena v solném láku bez jakýchkoliv konzervantů a ochucovadel. K uzení se využívá kouř z bukového dřeva. A kdo stojí za výrobou této pochoutky? Zpracovna ryb Klatovy a. s., jeden z předních zpracovatelů sladkovodních a mořských ryb u nás. Nabízí se proto zásadní otázka: Milujete ryby z našich vod? Chcete prvotřídní kvalitu? Záruku najdete na www.zpracovnarybklatovy.cz.

Recept k článku: Recepty plné chuti i lásky? Grilujte s Regionální potravinou!

Poznámka:

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Recepty plné chuti i lásky? Grilujte s Regionální potravinou!

Tušíte, proč jsou naše lokální potraviny čím dál kvalitnější? Je tomu tak možná i proto, že jednou z motivací rodinných farem a místních výrobců je výhra v soutěži Regionální potravina. Toto prestižní ocenění v podobě malého loga Regionální potravina může získat jen ten nejlepší v daném kraji! Máme pro vás inspiraci, jak tyto vítěze začlenit do vašeho vaření. A protože je srpen, využili jsme pro naše recepty perfektního letního „parťáka“ – gril. Pochutnejte si s námi na grilovaném kozím sýru s pampeliško-hruškovým salátem, špízu z hovězí podkovy a krkovice, pomazánce z uzeného tolstolobika a grilované broskvi s tvarohem, mátou a vanilkovou zmrzlinou.

číst dále ...

Dopřejte si luxusní start dne: Brunch je jasnou volbou pro letní víkendy a dovolenou

Probudit se do vlahého srpnového dne a nechat se příjemně šimrat mírnými paprsky slunce. Mít dost času užít si jich než se síla letního žáru projeví naplno. Taková rána a pohodové chvíle bychom si přáli všichni. Kouzlo ničím nerušených okamžiků si přímo říká o přípravu dokonalého brunche s vybranými dobrotami. Nezní to jako plán na letní víkend nebo dovolenou?

číst dále ...

Orzo – těstovinová rýže

Znáte orzo? Jde o italskou těstovinovou rýži ze semolinové mouky. Jsou to sušená zrnka připomínají tvarem rýži nebo vyloupaný slunečnicová semínka. Na českém trhu se objevuje i řecká těstovinová rýže, která má obchodní název kritharaki.

číst dále ...

Pastinák, patizon, tuřín. Naučíme vás, jak je od sebe rozeznáte a pro který pokrm se hodí

Pokud nepatříte mezi profesionální kuchaře nebo zahradníky, pravděpodobně si z hlavy jen těžko vybavíte, jak vypadá pastinák, patizon nebo tuřín. Není divu. Ve většině českých domácností nebývají tyto plody běžnou součástí jídelníčku, a to je velká škoda. Nechte se zlákat některým z našich receptů a rozšiřte tak svůj repertoár zeleniny, ze které se dá vykouzlit báječně voňavý podzimní pokrm, který ocení děti i dospělí.

číst dále ...

Zpestřete si pitný režim vizuálně i chuťově!

Zdravý pitný režim vůbec nemusí být nudný! Potvrzuje to i nová limitovaná edice FRUITS od značky SodaStream, která jednoduše zpestří váš pravidelný přísun tekutin. Set tří lahví na vodu v hravém designu s motivem ovoce obsahuje i tipy na ochucení perlivé vody, které potěší oči i chuťové buňky.

číst dále ...

Krok za krokem, abyste si užili kvalitní rybí „grilovačku“

Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. Podle čeho poznáte v obchodě čerstvou rybu? Která je vhodná na grilování?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy