REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí chlebíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebíčky z plátků bílé veky, másla, lososa, sleďů a bylinkového másla .


Ingredience:
10 ksplátků bílé veky
10 ksplátků uzeného lososa
1 ksvejce
1 kscibule
100 gbylinkového másla
50 gmatesa (sledě)
citrón na ozdobu
petržel na ozdobu
Bylinkové máslo:
200 gmásla
50 gsterilované zeleniny (okurky, cibulky, žampióny...)
mletý bílý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Změklé máslo vyšleháme metličkou se solí a bílým pepřem do pěny
2. Přidáme sterilovanou, nadrobno nakrájenou zeleninu a petrželku
3. Místo zeleniny můžeme do másla zašlehat sardele apod. (toto máslo se dobře hodí na chlebíčky, toasty a chuťovky)
4. Jednotlivé plátky veky potřeme bylinkovým máslem
5. Na každý jednotlivý chlebíček dáme kornoutek z uzeného lososa
6. Do kornoutku vložíme řez vařeného vejce, matesa a dílek nakrájeného (loupaného) citrónu
7. Nakonec doplníme snítkou petržele a na jemno nakrájenou cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy