Bramborové placičky usmažené dozlatova, servírované s kaviárem a smetanovo-jogurtovou omáčkou.
Ingredience:
pro 12 osob: | |
250 g | brambor |
200 g | polohrubé mouky |
125 g | kaviáru (konzervovaného) |
30 g | másla |
1 ks | žloutku |
4 lžíce | smetany |
3 lžíce | jogurtu |
pár kapek worcesterské omáčky | |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme je, ještě horké prolisujeme, přidáme žloutek, sůl a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme polohrubou mouku, až těsto přestane lepit
2. Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme ho na plátky, ty rozválíme na placky o průměru 4 cm a usmažíme z obou stranách na rozehřátém másle dozlatova, pak klademe na ubrousek, aby vsákl přebytečný tuk
3. Do smetany s jogurtem přidáme pár kapek worcesterské omáčky, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a promícháme, dáme do lednice vychladit
4. Placičky podáváme s kaviárem a připravenou omáčkou.