REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pomazánky


Pomazánka s uzeným lososem

Lehká pomazánka z uzeného lososa s plátky nakládaného zázvoru, wasabi a kapkou sójové omáčky. Podávaná na plátcích cukety nebo okurky.

Pomazánka se sardelovou pastou

Ušlehaný měkký tvaroh s mlékem a sardelovou pastou.

Pomazánka se syrovátkovým sýrem, kapary a vejci

Nastrouhaný syrovátkový sýr se sardelovými očky a vařenými vajíčky. Pomazánka pro rodinu i nečekanou návštěvu.

Pomazánka TUTTI – FRUTTI

Pomazánka s vejcem, okurkou, jogurtem a šunkou.

Pomazánka Vitamín

Jemný tvaroh s máslem, nastrouhanou zeleninou a bylinkami.

Pomazánka Wellington

Pomazánka z nastrouhaných jablek, kousků ananasu a nahrubo nasekaných vlašských ořechů.

Pomazánka z brokolice

Chvíli povařené růžičky brokolice, rozmačkané vidličkou a smíchané s dalšími ingrediencemi jako s jogurtem, sýrem lučina …

Pomazánka z bůčku

Z upečeného, kůže zbaveného a pomletého bůčku, červené papriky, medvědího česneku a dalších ingrediencí připravená chutná masová pomazánka, vhodná jak na čerstvý chléb, tak na topinky.

Pomazánka z buřtů

Pikantní pomazánka ze špekáčků, taveného sýra, hořčice, kečupu, sterilované okurky, kapie a malé cibulky s natí.

Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z vařené červené řepy, vejce, cizrny a dalších ingrediencí.

Pomazánka z červené řepy a lučiny

Pokud si dopředu nachystáme půlku uvařené řepy, můžeme tuto pomazánku vyrobit za pár minut. Je zdravá, plná vitamínů, přitom je moc dobrá, skvěle se také hodí jako součást detoxikačního menu.

Pomazánka z červené řepy a tvarohu

Rychlá pomazánka z naložené nastrouhané řepy, kelímku tvarohu a česneku. Díky česneku a pepři je mírně pikantní, skvělá na svačinu, nebo například jako součást obložených chlebíčků.

Pomazánka z červené řepy II.

Uvařená červená řepa, nastrouhaná, promíchaná s nivou, jogurtem, cibulí a majonézou.

Pomazánka z červené řepy III.

Pomazánka z lučiny, cibule, strouhaného celeru a červené řepy.

Pomazánka z červené řepy se sýrem a celerem

Chutná, zdravá pomazánka z vařené řepy, vařeného celeru a nudliček eidamu. Pomazánka chutná skvěle na topinkách, nebo ji můžeme podávat na talířkách jako svačinový salát s pečivem.

Pomazánka z červené řepy, žervé, kozího sýra a karamelizovaných ořechů

Málokterá potravina dokáže lidi tak rozdělit na dva nesmiřitelné tábory jako červená řepa. Zelenina plná železa a celé řady prospěšných látek. Jedni na ni nedají dopustit, druzí zase mají pocit, že ji ani nemohou vložit do úst. A přitom je to možná jenom proto, že ještě neochutnali žádný recept, který by byl tak lahodný jako naše pomazánka. Kromě červené řepy najdete v pomazánce také žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.

Pomazánka z drcené tresky

Treska naložená v oleji promíchaná s domácí lučinou.

Pomazánka z ementálu

Žervé ušlehané s majonézou, smíchané s nastrouhaným ementálem a dalšími ingrediencemi.

Pomazánka z fazolových lusků

Pomazánka připravená z malé skleničky sterilovaných fazolových lusků, šunky a kysané smetany.

Pomazánka z gothaje

Umletý gothaj smíchaný s lučinou, margarínem, červenou paprikou, olivami …..

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy