REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka s jablky, pórkem a mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující a lehká pomazánka s jablkem, mrkví a pórkem. Kořeněná sušeným česnekem a tandoori maasala.


Ingredience:
300 gmrkve
200 gpomazánkového másla
150 gbílé části pórku
100 gjablka
1 lžičkasušeného česneku
1 lžičkatandoori masala

Postup:

1. Mrkev najemno nastrouháme, pórek nasekáme, jablko oloupeme a nastrouháme
2. V míse smícháme se sušeným česnekem, tandoori a pomazánkovým máslem
3. Necháme v lednici chvíli odležet.

Doporučení:

Kdo potřebuje, dosolí. A kdo chce, přidá nastrouhané vařené vajíčko nebo sýr (i tavený). Pomazánka je dobrá také s kari kořením. Podáváme s pečivem, plníme jí salátové listy a jiné druhy zeleniny.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy