Pomazánka skvělá na chlebíčky, či jednohubky. Výborná je ale také jako svačinka namazaná na čerstvém pečivu. Jde o populární recept z totalitních kuchařek vydaných v minulém století.
Ingredience:
500 g | měkkého salámu (například gothaj) |
200 g | sterilovaných okurek bez nálevu |
3 ks | středně velké cibule |
200 ml | majonézy |
1 plochá lžička | chilli koření |
Na spojku: | |
100 g | sladkého kečupu |
1 vrchovatá lžíce | plnotučné hořčice |
1 vrchovatá lžíce | cukru krupice |
1 lžíce | oleje |
1 lžíce | octa |
Postup:
- Kečup, hořčici, olej, ocet a cukr dáme do menšího hrnce, krátce povaříme, mícháme.
- Salám umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli a okurky nastrouháme na hrubším struhadle, vše promícháme,
- Salám s cibulí a okurkami zalijeme prochladlou spojkou, dochutíme majonézou a chilli kořením, opět důkladně promícháme.
- Pomazánku necháme do druhého dne v lednici odležet.
foto: D. Marounek