Jemně sladko-slaná gorgonzola, sladké hroznové víno a do toho ořechy rovná se naprostá chuťová dokonalost. S touto pomazánkou překvapíte a rozhodně neuděláte krok vedle.
Ingredience:
Na 4 porce budete potřebovat: | |
80 g | polotučného tvarohu |
60 g | gorgonzoly či nivy |
1 hrst (50 g) | hroznového vína |
1 hrst (30 g) | oříšků dle chuti |
1-2 lžíce (20 ml) | polotučného mléka na zjemnění |
Postup:
- V misce smícháme tvaroh s nastrouhanou gorgonzolou (popřípadě nivou) a troškou mléka. Pokud chcete směs opravdu jemnou, tak ji rozmixujte.
- Přidáme ještě nadrobno nakrájené hrozno, nasekané oříšky a pomazánka je na světě.
Recept k článku: 5 tipů na silvestrovské pomazánky
Poznámka:zdroj: www.vicnezkucharka.cz