REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopřivová velikonoční nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z rohlíků, vajec, uzeného masa, mladých kopřiv, cibule, česneku a koření, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 guzeného vepřového masa
400 gmladých kopřiv
2 lžíceoleje
1 lžícesušené majoránky
200 mlsmetany ke šlehání
8 ksrohlíků z předešlého dne
8 ksvajec
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
pažitka
mletý pepř
máslo na vymazání
sůl

Postup:

1. Uzené maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
2. Kopřivu důkladně opereme, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned propláchneme studenou vodou, necháme dobře okapat a pak listy nasekáme na menší kousky
3. Do mísy dáme rohlíky pokrájené na středně velké kousky, přilijeme smetanu rozmíchanou se žloutky, přidáme maso a nasekané kopřivy
4. Připravenou směs promícháme, ochutíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, oloupanými utřenými stroužky česneku, majoránkou, na drobno nasekanou pažitkou, solí, pepřem a nakonec vmícháme olej a ušlehaný tuhý sníh z bílků
5. Směs rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, povrch uhladíme, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut
6. Hotovou nádivku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Chutná zatepla i zastudena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy