REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopřivová velikonoční nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z rohlíků, vajec, uzeného masa, mladých kopřiv, cibule, česneku a koření, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 guzeného vepřového masa
400 gmladých kopřiv
2 lžíceoleje
1 lžícesušené majoránky
200 mlsmetany ke šlehání
8 ksrohlíků z předešlého dne
8 ksvajec
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
pažitka
mletý pepř
máslo na vymazání
sůl

Postup:

1. Uzené maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
2. Kopřivu důkladně opereme, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned propláchneme studenou vodou, necháme dobře okapat a pak listy nasekáme na menší kousky
3. Do mísy dáme rohlíky pokrájené na středně velké kousky, přilijeme smetanu rozmíchanou se žloutky, přidáme maso a nasekané kopřivy
4. Připravenou směs promícháme, ochutíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, oloupanými utřenými stroužky česneku, majoránkou, na drobno nasekanou pažitkou, solí, pepřem a nakonec vmícháme olej a ušlehaný tuhý sníh z bílků
5. Směs rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, povrch uhladíme, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut
6. Hotovou nádivku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Chutná zatepla i zastudena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy