Nádivka z rohlíků, vajec, uzeného masa, mladých kopřiv, cibule, česneku a koření, upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | uzeného vepřového masa |
400 g | mladých kopřiv |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | sušené majoránky |
200 ml | smetany ke šlehání |
8 ks | rohlíků z předešlého dne |
8 ks | vajec |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
pažitka | |
mletý pepř | |
máslo na vymazání | |
sůl |
Postup:
1. Uzené maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
2. Kopřivu důkladně opereme, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned propláchneme studenou vodou, necháme dobře okapat a pak listy nasekáme na menší kousky
3. Do mísy dáme rohlíky pokrájené na středně velké kousky, přilijeme smetanu rozmíchanou se žloutky, přidáme maso a nasekané kopřivy
4. Připravenou směs promícháme, ochutíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, oloupanými utřenými stroužky česneku, majoránkou, na drobno nasekanou pažitkou, solí, pepřem a nakonec vmícháme olej a ušlehaný tuhý sníh z bílků
5. Směs rozložíme do máslem vymazaného pekáčku, povrch uhladíme, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut
6. Hotovou nádivku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Chutná zatepla i zastudena.