REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maminčina velikonoční nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z uzené krkovičky, vajec, kopřiv a majoránky.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
600 guzené krkovičky
80 gstrouhanky
10 ksvajec
2 ksstroužků česneku
0,25 lmasového vývaru
2 lžícemladých kopřiv
2 lžícemajoránky
sůl dle chuti
hrubá mouka na vysypání pekáčku
sádlo na vymazání pekáčku

Postup:

1. Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na drobné kostičky
2. Vejce vyšleháme do pěny s majoránkou
3. Přidáme strouhanku, vlažný vývar z masa, rozetřený česnek, nadrobno nasekané kopřivy a nakrájené maso
4. Podle chuti osolíme, popřípadě ještě zahustíme strouhankou a promícháme
5. Směs nalijeme na sádlem vymazaný, hrubou moukou vysypaný pekáček a pečeme zvolna v troubě (180 °C) asi 1,5 hodiny dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy