REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

různé druhy mas (ve směsi, nepomleté)


Cikánský kotlíkový guláš

V kotlíku nad ohněm uvařený pikantní gulášek z vepřového a hovězího masa, zeleniny a dalších ingrediencí.

Co dům dal

Všechny zbytky z lednice dáme na vymazaný plech a zapečeme v troubě. Variant tohoto receptu je nepřeberné množství a opravdu záleží jen a jen na stavu vaší ledničky a spížky.

Čertovy špalky

Rychlý a chutný pokrm z kousků vepřové krkovice, žampiónů a chilli papriček.

Čertovy špalky II.

V troubě v pekáčku mírně podlité vodou upečené větší kousky vepřové krkovice spolu s kořenovou zeleninou, houbami, cibulí a feferonkami, směs dochucená kečupem, česnekem a kořením.

Čínská směs s česnekovými výhonky

Na pánvi zprudka opečené kousky vepřového plecka spolu s výhonky česneku a dalšími ingrediencemi, servírované spolu s čínskými nudlemi nebo rýží.

Dvoubarevná masová roláda s kukuřicí

Roláda z ochuceného hovězího a vepřového masa naplněná kukuřicí, upečená doměkka.

Guláš “Mejdan”

Guláš vhodný na menší oslavy. Rozpis je pro 6-8 osob.

Gyros naležato

Grilovaný gyros z vepřového bůčku, vykostěných kuřecích nohou a roštěnky, servírovaný v arabské pitě spolu s tzatziki.

Hamburský guláš

Guláš 100 x jinak. Tentokrát podušené kostky hovězího a vepřového masa spolu s rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Hastrmanovy steaky

Rychlá minutka z vepřového a kuřecího masa s chilli papričkami, servírovaná dochucená křenem a šlehačkou.

Hráškové rizoto

Rýže uvařená na měkko smíchaná s podušeným hráškem a opečeným kuřecím masem.

Jarní kopřivová nádivka s uzeným masem

V mléce máčené, pak vymačkané rohlíky promíchané s mladými výhonky kopřiv, bylinkami, kostičkami uzeného masa, vaječnými žloutky, cibulí, sněhem z bílků a kořením, směs zapečená v troubě ve formě na srnčí hřbet, v zapékací misce nebo v klasickém pekáčku.

Jarní velikonoční nádivka

Recept na jednu z variant velikonoční nádivky připravené z kostiček bílé veky, vařeného vepřového a uzeného masa, vajíček, mléka, koření a bylinek.

Kapustové závitky s masem a klobásou

Masová směs naplněná v kapustových listech, vytvořené balenky pak zapečené v troubě.

Kari masová rýže ze zbytků pečeného vepřového masa

Každému z nás se občas stane, že upečeme větší kus vepřového, než se nakonec s ní, toto je recept, jak zbytky vepřového využít a udělat chutnou kari rýži nastavenou nudličkami opečeného, dříve upečeného, masa.

Kopřivová nádivka

Nádivka s uzeným masem a mladými kopřivami.

Kopřivová velikonoční nádivka

Nádivka z rohlíků, vajec, uzeného masa, mladých kopřiv, cibule, česneku a koření, upečená v troubě dozlatova.

Krůtí rizoto

Uvařená rýže parboiled smíchaná s podušeným masem a zeleninou.

Kuře s krabími tyčinkami na způsob číny

Na cibulce a česneku zprudka opečené kuřecí kousky, podušené spolu s kostkami krabích tyčinek a paprikou doměkka, dochucené sojovou omáčkou, pepřem a solí.

Kuřecí rizoto II.

Rýže podušená v troubě doměkka, smíchaná s pečenými nebo vařenými kousky kuřecího masa, papriky a dalšími ingrediencemi. K přípravě můžeme použít jak vařené kuřecí maso na polévku nebo pečené kuře.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy