REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kari masová rýže ze zbytků pečeného vepřového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Každému z nás se občas stane, že upečeme větší kus vepřového, než se nakonec s ní, toto je recept, jak zbytky vepřového využít a udělat chutnou kari rýži nastavenou nudličkami opečeného, dříve upečeného, masa.


Ingredience:
250-300 gdříve upečeného vepřového masa
100 goravské slaniny (lze nahradit například klasickou anglickou slaninou)
3 kssáčky rýže
2 ksvětší cibule
1 kskostky bujónu
kapari
voda
pepř
kari
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na menší tenčí proužky, oloupanou cibuli na tenká kolečka, slaninu na kostičky
2. Rýži uvaříme dle návodu na obalu, po uvaření ji vytáhneme ze sáčků a necháme důkladně okapat
3. Ve větší pánvi na troše oleje zprudka orestujeme kostičky slaniny, přidáme maso, které také opečeme, dle potřeby případně osolíme a okořeníme pepřem, nakonec do pánve hodíme kolečka cibule, za občasného promíchání necháme cibulku zezlátnout
4. Mírně podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu, promícháme a po chvíli přidáme rýži, kterou posypeme kari kořením
5. Vše důkladně promícháme, necháme prohřát, dle chuti ještě osolíme a okořeníme pepřem a můžeme podávat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například kyselé okurky. Kdo má rád houby, zvlášť na pánvičce si orestuje na troše oleje plátky čerstvých hub, které pak také zamíchá do rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy