REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

grilované, restované

Čínská směs s česnekovými výhonky

Na pánvi zprudka opečené kousky vepřového plecka spolu s výhonky česneku a dalšími ingrediencemi, servírované spolu s čínskými nudlemi nebo rýží.

Gyros naležato

Grilovaný gyros z vepřového bůčku, vykostěných kuřecích nohou a roštěnky, servírovaný v arabské pitě spolu s tzatziki.

Kari masová rýže ze zbytků pečeného vepřového masa

Každému z nás se občas stane, že upečeme větší kus vepřového, než se nakonec s ní, toto je recept, jak zbytky vepřového využít a udělat chutnou kari rýži nastavenou nudličkami opečeného, dříve upečeného, masa.

Kuře s krabími tyčinkami na způsob číny

Na cibulce a česneku zprudka opečené kuřecí kousky, podušené spolu s kostkami krabích tyčinek a paprikou doměkka, dochucené sójovou omáčkou, pepřem a solí.

Labužnická masová jehla

Nakrájené vepřové ledvinky, játra, hovězí svíčková, skopová kýta, uzený bůček, jablka, rajčata a cibule, suroviny střídavě napíchané na grilovací jehly, osolené, a potřené olejem, grilované na grilu.

Maso dvou barev ve smetanové omáčce se zeleným nakládaným pepřem

Na oleji na cibulce minutkově připravené orestované nudličky kuřecího masa a vepřové panenky, dochucené smetanou kečupem a kořením, včetně nakládaného zeleného pepře.

Masové špízy s ovocem

Na kostky nakrájená vepřová panenka napíchaná na jehlách spolu s kostkami hovězí svíčkové, kostičkami manga, ananasu, blum a jablek, grilovaná na venkovním grilu ve formě špízu.

Netradiční rizoto několika chutí

V koření a oleji naložené tři druhy mas, vepřové, hovězí a krůtí, pak každé zvlášť orestované a nakonec promíchané s vařenou rýží a zeleninou.

Pikantní masovo-zeleninová směs s játry

Další z mnoha možností, nudličky vepřové kýty a jater zprudka orestované spolu se zeleninou, ochucené worcesterskou omáčkou, pepřem a solí.

Pikantní ostrá masová směs

Směs z marinovaných nudliček vepřového a kuřecího masa, hub a zeleniny, dochucená zázvorem, česnekem a kořením, vhodná například s hranolky, nebo je skvělá také na topinkách.

Ražniči se zeleninou

Na jehle napíchané kousky libového masa z plecka, slaniny, papriky, rajčat a hub, opečené v pánvi na rozpáleném oleji.

Sládkova pivovarská bašta

Nudličky vepřové kýty zprudka opečené na pánvi na oleji a cibuli, chvíli podušené podlité pivem, spolu s klobáskou a barevnou paprikou.

Směs “Flamendr”

Další variace oblíbeného ostrého pokrmu, tentokrát připraveného z hovězího masa, nakládaných kozích rohů, kyselé okurky a dalších ingrediencí.

Špíz z hovězí podkovy a krkovice

Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Proč? Protože Hovězí podkova od Zdeňka Misaře, která je nedílnou součástí receptu, získala ocenění Regionální potravina v Jihočeském kraji v roce 2019.

Špízy z vepřové plece, cibule, klobásy a špeku

Špízy opečené na oleji, pak dopečené v troubě nejlépe pod grilem. Jsou skvělé, jako by se grilovaly na venkovním roštu grilu.

Tortilly s pikantní směsí

Odleželé kostičky vepřového masa, zprudka opečené na pánvi spolu s cibulí, kukuřicí, houbami a feferonkou, servírované zabalené v tortillových plackách.

Velký rožeň s různými druhy masa

Na rožeň napíchané kousky falešné svíčkové, telecího masa, vepřového masa, cibule, feferonky a jablka, potřené ochuceným olejem, na grilu grilované.

Vepřové maso se sírovcem žlutooranžovým na asijský způsob

Krátce předvařené houby v pestré směsi s nudličkami vepřového masa, dvěma druhy paprik, hráškem, cibulí a kořením.

Živáňská jehla II.

Na grilovací jehle napíchané ochucené a odleželé plátky vepřové kýty, skopové kýty a mladého hovězího zadního na střídačku se slaninou a cibulí, grilované na rozpáleném roštu grilu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy